Томислав Дончев призова банките да дадат въздух на хората


Дата: 25/03, 08:51

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Приоритетът на икономическите мерки на правителството са хората, това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по Нова телевизия. Той призова банките да бъдат гъвкави към клиентите си и да не ги притискат при закъснение на вноските им.

„Банките трябва да дадат въздух“, това заяви Дончев. Вицепремиерът подчерта, че една от най-важните мерки е отпускането на 40 млн. лева за плащане и осигуряване на всичко необходимо на медиците, които се борят на първа линия с коронавируса. Заедно с това е необходимо спешно да се увеличи капацитета на домашния социален патронаж.

„Ако спре тежкотоварния трафик, Европа и България ще обеднеят много“, коментира Томислав Дончев и заяви, че е необходимо да се осигури бързо движение в карантинни условия на камионите, които се забавят по границите. Вицепремиерът обясни, че по въпроса се работи двустранно с европейските страни.

„Не знаем колко ще продължи всичко. Не е необходимо да отхлабваме всичко“, каза Дончев за призивите за още по-големи облекчения по отношение на данъците и осигуровките. Може да се стигне до поемането на нов дълг от страна на държавата, каза още той.

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.8-годишната Лилия от Бургас: "Моля пратете това на дядо ми Пейо. Не съм го виждала скоро"
Дата: 01/04, 23:12

Държавния секретар на САЩ Майк Помпео: България ще е една от първите страни, които ще получат от американската ваксина за коронавируса
Дата: 01/04, 22:57

12 000 души кандидатстват за астронавти в НАСА
Дата: 01/04, 22:40

Проф. Витанов: Поведението на хората по празниците ще бъде от решаващо значение за заразата у нас
Дата: 01/04, 22:301 Коментар

До 1 милион рубли е наказанието за нарушаване на карантината в Русия
Дата: 01/04, 22:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия