Експерт посочи датата на заразяване на 71-годишния принц Чарлз с коронавирус


Дата: 25/03, 15:31

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Най-големият син на кралица Елизабет II от Великобритания беше заразен с коронавирус COVID-19 - тестовете му показаха положителен резултат. Според неговите представители симптомите на наследника на трона са леки, той се чувства добре и продължава да работи в самоизолация. Вирусът не е открит у съпругата му Камила Паркър-Боулс, пише Газета.ру.

Според пресслужбата на резиденцията принцът е преминал тестове за COVID-19 и резултатите им са положителни. 
 
„Принцът на Уелс показа положителни резултати от тестове за коронавирус“, казва в изявление пресаташето Кларънс Хаус. „Той имаше леки симптоми, но иначе е в добро здраве и напоследък продължава да работи у дома, както обикновено.“

При съпругата на принц Чарлз Камила Паркър-Боулс не е открит коронавирус - анализите й са отрицателни.

„Не е възможно да се установи от кого принцът се е заразил с вируса, като се има предвид огромния брой събития, на които той присъства като част от публични дейности през последните седмици“, заяви Кларънс Хаус.

Известно е обаче, че в средата на март принц Чарлз е участвал в събитие в Лондон, където седнал с принц Алберт II от Монако, който миналата седмица без никакви симптоми премина тест за нов тип коронавирус, който се оказа положителен. На прием, посветен на състоянието на околната среда, членове на двете кралски семейства вечеряха на една и съща маса. Не е известно обаче колко близо са се свързали, като се има предвид, че от началото на март, когато започна епидемията в Европа, принц Чарлз спря да поздравява хората по време на събитията, предпочитайки индийския поздравителен жест тип „namaste”.

След като принцът на Монако преминал положителен тест за коронавирус на 19 март, принц Чарлз започнал работа от вкъщи. Сега той, заедно със 72-годишната си съпруга Камила, херцогинята на Корнуол, са в имението му.

"В съответствие с правителствените и медицинските указания принцът и херцогинята са в изолация в Шотландия", казва Кларънс Хаус в изявление днес. „Тестовете са проведени от Националната здравна служба в Абърдийншър, където те отговарят на необходимите критерии за тест.“

Принц Чарлз, на 71 години, е изложен на риск, но още по-големи опасения за коронавируса са породени от здравословното състояние на британците на неговите родители, 93-годишната кралица Елизабет II и 98-годишният принц Филип. Миналата седмица кралицата замина за самоизолация в резиденцията си в Уиндзор. Надява се, че от сина си тя не се е заразила с коронавирус.

Факт е, че експертите предполагат: принц Чарлз е носител на вируса от 13 март. "Според най-консервативните оценки на лекарите, принц Чарлз може да бъде заразен от 13 март, деня, когато последно присъства на официално събитие", заяви кореспондент на Sky News.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Възраждане иска оставката на Росен Желязков
Дата: 24/04, 12:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 24/04, 12:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 11:50

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 11:50

В 17 часа в община Варна показват проета за бул. "Цар Освободител" и градската железница
Дата: 24/04, 11:471 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия