Каракачанов: Аз не съм заразен! Коронавирусът така или иначе ще мине. Важното е после


Дата: 25/03, 16:30

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Красимир Каракачанов от ВМРО коментира ситуацията с коронавируса в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв:

"Аз нямам коронавирус. Засега е важно да запазим живота на хората. Това ще мине - дали ще е след месец, два или три, важното е да се мисли за икономическото развитие на страната след това. 

При най-малкото сътресение по света нещата се разклащат, както виждаме. 

Земята в България се държи от най-много 300 човека. Основния ресурс на България това е земята. Сега има едни субсидии на едни огромни арендатори, които нямат интерес от друго, освен да развиват зърнени култури. Няма зеленчукопроизводство, животновъдство, преработвателна промишленост, която може да задържи хората в селата. Там българи не останаха. Обезлюдяват се, алкохолизира се населението, младите бягат в чужбина, работят земеделие за чужда икономика. 

32 млн души население може да храни земята ни, това е тотална безотговорност към икономиката сега. 

Предлагаме незабавно изплащане на суми от държавата към фирмите, отлагане на кредити и данъци на гражданите. Като свърши извънредното положение, поне един месец е необходим да възстановят оборотите си. Не е целта да напълним Германия с нова работна ръка. Ние предлагаме допълнение и гъвкав подход към мерките на правителството. Нека има ваучери за туризъм за българите по българските курорти, за да не се юрнат към чужди държави.

За "биг брадъра" не би трябвало да се следят хората с кого говорят от дома си и какви сайтове посещават, а дали се движат някъде, ако са под карантина.

Армията може да отмени полицията на определени места, тя вече е готова да помага и го прави. Може да има съвместни патрули - военни и полицаи за опазване на обществения ред. 2 400 човека по границите можем да изпратим, ако се наложи.

Вдигаме възрастта за военна служба до 40 години, но критериите за физическо и психическо здраве трябва да се покриват. Предлагаме връщането на наборната военна служба."

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.8-годишната Лилия от Бургас: "Моля пратете това на дядо ми Пейо. Не съм го виждала скоро"
Дата: 01/04, 23:12

Държавния секретар на САЩ Майк Помпео: България ще е една от първите страни, които ще получат от американската ваксина за коронавируса
Дата: 01/04, 22:57

12 000 души кандидатстват за астронавти в НАСА
Дата: 01/04, 22:40

Проф. Витанов: Поведението на хората по празниците ще бъде от решаващо значение за заразата у нас
Дата: 01/04, 22:301 Коментар

До 1 милион рубли е наказанието за нарушаване на карантината в Русия
Дата: 01/04, 22:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия