Икономист: Най-ощетени са самоосигуряващите се лица в момента


Дата: 25/03, 18:01

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Икономистът Петър Ганев обясни за Нова тв, че най-ощетени към момента са самоосигуряващите се лица. "Групата лица, която остава извън всякакви мерки е на самоосигуряващите се. Тях не ги лови нито Банка за развитие, нито 60/40, нито безлихвени заеми. За това заемът може да се наложи като мярка за тях. Ако например си музикант в заведение и ти е забранено да свириш, а на публиката е забранено да те слуша, тогава попадаш в тази категория. 

По принцип безлихвеният заем трябва да се дава, ако свърши отпуската в останалите случаи.

"Мораториум на кредитите тепърва предстои да разберем дали ще има. Всеки може да види член 6 от закона на мерките, където се казва, че никой не дължи пари на никого, ако сме в извънредно положение.

Мярката, която за момента ще заработи е през търговските банки тези пари да влязат като ликвидна подкрепа за бизнеси, въпросът е да има лимит за тези кредити обаче. Опасенията на хората са, че някой ще вземе всичко и за другите няма да има. Трябва да има до 1-2 млн. лв. лимит, за да се възползват по-широк кръг фирми.
Механизмът "60/40" трябва да подпомага компании, които имат голям спад в оборота, причинен от коронавируса, а не спад в бизнеса по принцип ако има такъв отпреди това."Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.В този момент във Варна: Ври и кипи пред общината, недоволните от управлението се събират, за да шестват
Дата: 12/07, 18:39

Ден четвърти на протести в центъра на София: Мощни викове "Оставка"
Дата: 12/07, 18:39

"Булнюз": Двама младежи загинаха в Алтимир
Дата: 12/07, 18:26

В. "Сега" съобщи скръбна вест: Напусна ни Миряна, нашата Башева
Дата: 12/07, 18:25

Тежък инцидент на АМ „Тракия“. ТИР се обърна, поне 5 коли са се ударили
Дата: 12/07, 18:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия