”Ел Паис”: Бързите тестове за COVID-19 от Китай дават едва 30% точност


Дата: 26/03, 13:45

Бързите тестове за коронавирус от Китай не са качествени. Това заявиха микробиолози от Испания, които твърдят, че точността им е едва 30%.

Правителството на европейската държава обяви, че иска да използва масово бързите тестове върху населението, за да разбере истинският брой на заразените с COVID-19 в Испания. Оказва се обаче, че китайските тестове не работят добре - вместо 80% точност, те дават едва 30%, пишат от “Ел Паис”, цитиран от frognews.bg. Те са приозведени от компания “Биоизи”, базирана в Шенжен - един от технологичните хъбове в Китай.

Вчера испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля обяви, че Мадрид е подписала допълнителна сделка с Пекин на стойност 432 млн. евро за закупуване на медицинско оборудване. Правителството е закупило 340 000 теста и възнамеряваше да проведе масов скрийнинг на възрастни хора и здравни работници. Поръчани са още 5.5 милиона теста, но не се знае дали са от същия производител.

В момента здравните власти в Испания използват PCR тестове. Те дават резултат до 4 часа. Според микробиолози, изследвали бързите китайски тестове, няма смисъл да се премине към използването им, тъй като от тях няма особена полза. Бързите тестове работят на базата на тестовете за бременност и дават резултат в рамките на 10-15 минути. Чертичка показва дали пробата е положителна, отрицателна или невалидна.

Испания удължи с още 15 дни извънредното положение заради коронавируса и то ще продължи до 12 април. Предложението, внесено от правителството, бе одобрено от парламента, в който от 350 депутати физически присъстваха под 50. Останалите гласуваха дистанционно. В Испания, която е втората най-засегната от заразата европейска държава след Италия, е въведена пълна карантина. Общият брой на заразените с COVID-19 в Испания е 56 188, а жертвите вече са над 4000.

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Читателски сигнал: Джип се заби в оградата на парка в Младост, шофьорът го няма
Дата: 29/03, 11:55

Скок в цените на редица хранителни продукти за 2 седмици
Дата: 29/03, 11:411 Коментар

Днес - топло, а в сряда пак сняг
Дата: 29/03, 11:34

ЧРД на легендата Краси Балъков
Дата: 29/03, 11:16

Лаборатория „ЛИНА” Варна на ул. „Мадара” № 22 извършва бърз тест за антитела срещу коронавирус
Дата: 29/03, 11:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия