Над 1200 проверки за спазване на домашна карантина са извършени за деня във Варненско


Дата: 26/03, 18:11

На територията на ОД на МВР – Варна са извършени 1298 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации, съобщават от пресцентъра на полицията в морската столица.

В резултат на действията на органите на реда има образувани шест досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна. 
Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

На всички входове и изходи на Варна има разположени КПП, които контролират движението на хора, във връзка с разпорежданията на Националния оперативен щаб, целящи ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната.
ОДМВР – Варна предупреждава гражданите да пътуват само при неотложност на пътуването, наложена от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява с декларация, служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност, гласи още информацията, разпространена от органите на реда.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 20:10

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 20:10

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 20:10

Руски военен самолет се разби в морето край Севастопол
Дата: 28/03, 20:00

Президентът започна срещи с потенциалните кандидати за служебен премиер
Дата: 28/03, 19:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия