"Сантяго Бернабеу" се превръща в склад заради епидемията


Дата: 27/03, 03:01

снимка: Туитър 

corner.dir.bg

Испанският футболен гранд Реал (Мадрид) предоставя "Сантяго Барнабеу" в помощ на властите в борбата срещу коронавируса. На стадиона ще бъдат събирани необходимите медицински материали, които ще се разпределят между различните болници. За това ще отговаря министерството на здравеопазването.

"Реал Мадрид, в сътрудничество с Висшия съвет за спорт, стартира проект в Мадрид за доставка и разпространение на най-важните медицински консумативи, които да бъдат използвани в битката срещу пандемията COVID-19", се казва изявление на Реал.

"В резултат на тясното сътрудничество между двете институции, "Сантяго Бернабеу" ще се превърне в пространство, което ще бъде оборудвано за съхраняване на даренията от медицински консумативи, необходими в борбата срещу тази пандемия. Всички съхранявани доставки ще бъдат предадени на испанските здравни власти, под ръководството на испанското правителство, така че ресурсите, така необходими в настоящата извънредна ситуация, да бъдат използвани по най-добрия и ефективен начин", се казва още в съобщението.

На стадиона ще бъдат открити също и помещения за бизнеса и организации, които даряват пари или материали на здравното министерство на Испания.

Капитанът на Реал Серхио Рамос дари днес 15 000 тестове за коронавирус за деца и 264 000 маски, бола преди няколко дни капитанът на Барселона Лионел Меси направи дарение от 1 милиона евро на болниците в града.

Футболното първенство на Испания е прекратено заради глобалната пандемия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Времето остава хладно, но почти без валежи в петък
Дата: 18/04, 22:13

Още един изгонен и огромна промяна в "Хелс кичън"
Дата: 18/04, 22:13

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 18/04, 22:00

Експерт пресметна: Това, че не сме в сухопътния Шенген бърка в джоба на всеки българин
Дата: 18/04, 21:51

Разочарование за Ромина Тасевска в "Хелс кичън"
Дата: 18/04, 21:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия