Лаборатория „ЛИНА” Варна на ул. „Мадара” № 22 извършва бърз тест за антитела срещу коронавирус


Дата: 05/04, 14:25

Лаборатория „ЛИНА“  Варна  въведе бърз тест за изследване на IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2За извършване на анализа е необходима кръвна проба. В резултата се отразява присъствието/отсъствието на двата класа антитела, т.е. изследването е качествено, а не количествено. Тестът, който се използва в лаборатория „ЛИНА“, е одобрен за продажба в Европейския съюз и останалата част от света. В лабораторията работи екип от  висококвалифицирани специалисти.

Най-важната информация за изследването:

  1.  В град Варна проби се вземат само в лабораторията на ул.„Мадара”№22 от 07:00 ч.  до 12:00 ч. в дните от понеделник до петък.
  2. Всеки пациент е длъжен да носи лични предпазни средства – маска и ръкавици.
  3. Изследването се извършва само след предоставяне на лична карта, т.е. изследването не е анонимно. Личните данни се съхраняват според регламента на ЕС и се използват  за връзка с пациента при нужда.
  4. Цената на теста е 28 лева. Такса манипулация - 2 лв.
  5. Резултатите от теста са готови до края на работния ден.

 

Лаборатория „ЛИНА“ отправя молба към пациентите  да се изследват предимно хора, които имат симптоми на заболяването COVID-19, или са били насочени  от своя личен лекар или лекар  специалист.

Бързият тест за антитела се препоръчва на следните групи

 

Какво означава положителният резултат?

IgM антителата се появяват в серума между 7 и 21 ден след контакт (заразяване) с болен от COVID-19.

 Откриването на IgM антитела може да означава:

или

или

 Откриването на IgG антитела може да означава:

Между 14 и 21 ден от експозицията в серума може да се намерят и двата вида антитела. Откриването на IgM и IgG антитела може да означава:

Какво означава отрицателният резултат?

                или

Отрицателният резултат не изключва възможността за излагане на вируса или за инфекция с вируса!

При пациенти с подозирана инфекция с коронавирус, особено при пневмония или тежко заболяване, еднократно взета проба не изключва диагнозата и се препоръчва изследването на допълнителни проби с генетичен метод!

 

Повече за SARS-CoV-2 и лабораторната диагноза на коронавирусната инфекция

Новият коронавирус е с официално научно наименование SARS-CoV-2 (Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2); а заболяването, което причинява, се нарича COVID-19 (Coronavirus disease 2019). Повечето хора, заразени с вируса, имат леки до умерени дихателни симптоми и се възстановят без необходимост от специално лечение. Възрастните индивиди и тези с хипертония, диабет, сърдечно-съдови, хронични респираторни и злокачествени заболявания са с по-висок риск от развитие на тежки симптоми.

Лабораторната диагноза на коронавирусната инфекция има две основни направления – директно доказване на вируса в материали от дихателната система и установяване на имунен отговор на човешкия организъм чрез изследване на кръвни проби. Златен стандарт за откриване на вируса е генетичното изследване чрез real-time PCR. Методът е изключително чувствителен, изисква високотехнологична апаратура и квалифицирани лабораторни специалисти. Тези особености определят високата му цена и трудната му достъпност. Имунната система на човека реагира на коронавирусната инфекция като образува антитела – белтъчни молекули в кръвта. Към настоящия момент антителата могат да се търсят чрез бързи тестове, които са приложими за широк кръг от хора. Подобни анализи играят важна роля за наблюдението на епидемичния процес и за научните изследвания.

 

* публикация

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Забиха турските сериали с интриги в Хелс Китчън
Дата: 28/03, 11:00

Голяма измама с коли от България в Гърция
Дата: 28/03, 10:50

Отхвърлена от Ергена: Срам ме беше да го целуна
Дата: 28/03, 10:47

Телеграм се използва от терористи, обяви Русия
Дата: 28/03, 10:46

3,2 по Рихтер в Румъния
Дата: 28/03, 10:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия