Баба Марта си отива нацупена, април идва с дъжд и студ


Дата: 30/03, 00:18

Баба Марта си отива нацупена, а през първите дни на април времето също няма да е от най-приятните – ще бъде дъждовно и студено, прогнозират синоптиците от Научния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На места в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 2° до 7°, максималните – между 17° и 22 градуса.

През нощта срещу вторник облачността ще се увеличи и вплътни, в Източна България вятърът ще се ориентира от североизток, в Западна ще остане северозападен. На места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, повече в северната част от страната.

През нощта срещу сряда валежите ще се усилят, а с продължаващото застудяване в много райони в Западна България дъждът ще премине в сняг. В сряда ще остане облачно, на много места с валежи: в Северна и Западна България от сняг, в Югоизточна България и по Черноморието – от дъжд. Ще духа до умерен, в източните райони временно и силен североизточен, в западните райони – северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 2° и 7°, в югоизточните райони до 10°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат, като и на места в Горнотракийската низина дъждът ще премине в сняг. През деня от запад валежите ще спират, най-късно в Югоизточна България.

В петък след временно разкъсване на облачността тя отново ще се вплътни. Вятърът ще се ориентира от югоизток. Температурите слабо ще се повишат. През почивните дни ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, в събота само на места в Западна България, в неделя – на повече места из цялата страна. / tvn.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Важна информация за пътуващите. Ето къде трябва да внимавате
Дата: 26/04, 07:30

Кран с вдигната стрела събори стълб върху кола в София
Дата: 26/04, 07:23

Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш
Дата: 26/04, 07:19

Феновете на Ергена са във възторг: Браво, Алек, закова ги
Дата: 26/04, 07:05

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 06:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия