Държавния секретар на САЩ Майк Помпео: България ще е една от първите страни, които ще получат от американската ваксина за коронавируса


Дата: 01/04, 22:57

Двамата дискутираха мерките, които трябва да се прилагат срещу COVID-19

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео по повод разпространението на пандемията COVID-19. Двамата дискутираха мерките, които всяка една от двете страни прилага за ограничаването на вируса.

Премиерът представи пред Помпео успешната реорганизация на българската индустрия, която от седмици произвежда защитни облекла, шлемове, очила и маски. Борисов подчерта в разговора, че облеклата отговарят на сертифицирани стандарти и изисквания за всички, работещи пряко с коронавируса.

Премиерът посочи и приетия от правителството пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Той подчерта пред Помпео, че страната ни полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин. „Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и свободи на гражданите, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса“, каза в телефонния разговор Майк Помпео.

Премиерът Борисов и държавният секретар Помпео обмениха мнения и за лекарства, медицински консумативи и тестове за диагностика на COVID-19. В разговора стана ясно, че учени и специалисти от САЩ разработват ваксина срещу вируса и България ще е сред първите страни, с които ще я споделят. Борисов поиска комплекти за тестове по метода PCR.

Бойко Борисов и Майк Помпео бяха единодушни, че всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението. “Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията“, заяви още премиерът Борисов./ Нова тв



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пускат под гаранция журналиста Димитър Стоянов
Дата: 23/04, 20:17

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов
Дата: 23/04, 20:04

Ники Кънчев подсказа на жена верен отговор в „Стани богат“
Дата: 23/04, 19:50

Хороскоп за 24 април сряда: Да почне да чете книга зодия
Дата: 23/04, 19:40

Аферата в митниците: Изслушаха Бойко Рашков в парламента
Дата: 23/04, 19:381 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия