Парад на победата в Москва ще има - с вариант за различни дати


Дата: 02/04, 14:14

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Руските власти обмислят различни варианти за провеждане на парада на победата във връзка с разпространението на коронавирус, съобщават медиите. Вариант е пренасянето на честването през есента. Друг вариант е провеждането на парада на 9 май, но без зрители. Преди това Кремъл отбеляза, че решението за отлагане на военния парад все още не е взето, пише Газета.ру.


 Според първия план парадът може да съвпадне с края на Втората световна война. От 2010 г. в Русия, както и по света, тази дата се отбелязва на 2 септември, но на 1 април Държавната дума прие законопроект, според който тази годишнина се отлага за 3 септември.

Друг вариант за провеждане на парада на победата е 9 май, но „без трибуни“, тоест без зрители.

По-рано за такъв сценарий беше съобщено от онлайн изданието Open Media. Те отбелязаха, че тя се обсъжда от Министерството на отбраната и кметството на Москва.

Има още една дата, на която парадът може да бъде разсрочен - 7 ноември. През 1941 г., на този ден, в разгара на битката за Москва, се провежда военен парад, на който лично присъства шефът на СССР Йосиф Сталин. Парадът имаше голямо историческо значение и се считаше за важна военна операция.

Ден преди публикуването на RBC за алтернативи на парада

говорителят на президента Дмитрий Песков заяви, че не са взети решения относно отмяната на тържеството на фона на разпространението на коронавирус.

Освен това на 25 март той заяви, че Кремъл мисли за отмяна на парада на победата в Москва на 9 май. Песков заяви, че решението за провеждане на парада и неговият формат ще бъде взето, като се вземе предвид как ще се развива епидемиологичната ситуация.

Той отбеляза, че все още не трябва да се говори дали парад може да мине без зрители. „Възможно е и е необходимо да направим всичко, за да може, от една страна, да отдадем почит на паметта за героизма на нашия народ, нашата страна, но от друга страна, за да не застрашим здравето на нашия народ“, заяви кремълският представител.

В същия ден РБК, позовавайки се на източник в Министерството на отбраната, съобщи, че подготовката за парада на Победата протича по план.

От ведомството отбелязаха, че персоналът, който ще участва в парада, е преминал задълбочен медицински преглед. От министерството увериха, че подготвяйки се за събитието, военните предприели мерки за борба с коронавируса. По-специално те инсталираха бактерицидни ултравиолетови лампи, създадоха запас от дезинфектанти, лекарства и лични предпазни средства в местата за пребиваване на участниците в парада - във военни части на московския гарнизон и образователни институции на отбранителния отдел.

Освен това целият персонал премина през методически занятия, по време на които военнослужещите овладяха правилата за лична хигиена. Участниците в парада измерват температурата три пъти на ден. Чуждестранните военни служители, потвърдили участието си, ще трябва да преминат през карантина още два пъти.

През февруари министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви, че тазгодишният парад ще продължи с половин час повече.

Той подчерта, че предстоящият Парад на победата ще бъде по-мащабен.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още един заподозрян е задържан за атентата в Москва
Дата: 28/03, 23:25

В петък рожден ден има Ахмед Доган
Дата: 28/03, 23:031 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 23:00

Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия