ЕК е предупредила министрите от еврозоната за икономически спад от 10 %


Дата: 08/04, 12:09

Европейската комисия е предупредила финансовите министри на страните от еврозоната, че икономиката на валутния съюз може да се свие с до 10 процента тази година. Това съобщиха източници на Ройтерс.

Междувременно германският министър на финансите Олаф Шолц, цитиран от ДПА, призова европейските си колеги да работят за "добър компромис" по пакета от фискални мерки в подкрепа на европейската икономика на фона на коронавирусната пандемия, предава БТА. 

"В тези трудни часове Европа трябва да се обедини здраво. Затова заедно с (френския финансов министър Брюно Льо Мер) призовавам всички страни от еврозоната да не се отказват от решаването на тези трудни финансови въпроси и да спомогнат за добър компромис - за всички граждани", написа Шолц в Туитър.

Италианският министър на икономиката и финансите Роберто Гуалтиери, който настоява сред мерките в пакета да бъде включена перспективата за единен дългов инструмент, прикани колегите си да се справят с предизвикателството на Ковид-19.

"Време е за обща отговорност, за солидарност и за смели и споделени решения", гласи негов туит.

Говорителка на испанското правителство заяви, че европейците ще загубят доверие в ЕС, ако няма единен отговор на кризата с коронавируса, след като Еврогрупата не се споразумя за съвместно емитиране на облигации, предаде Ройтерс.

Испанският министър на селското стопанство, риболова и хранителната промишленост Луис Планас Пучадес предупреди, че залогът в преговорите на Еврогрупата за общ финансов отговор е бъдещето на ЕС.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Цветелина Грахич отмъсти на Слави Трифонов
Дата: 19/04, 16:57

Дъщерята на Людмила Живкова посочи какво ще стане със "Знаме на мира"
Дата: 19/04, 16:43

Издигнаха Янко Янков за председател на Апелативния съд във Варна
Дата: 19/04, 16:42

Музикант и доцент сразиха премиера с тези думи
Дата: 19/04, 16:35

Борисов намеси и Лена: Кирил с една бутилчица ми счупи стъклената маса
Дата: 19/04, 16:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия