Анкета на "Тренд" по поръчка на "24 часа": Борисов изпревари Радев по рейтинг


Дата: 08/04, 12:30

"24 часа" са поръчали на агенция "Тренд" да направят анкета за рейтингите на политиците по време на извънредното положение.

Не е ясно сред колко хора е анкетата и как са подбрани анкетираните.

"Расте рейтингът на премиера Бойко Борисов в условията на извънредно положение. Той има подкрепата на над 50% от българите. Това показа проучване на "Тренд", представено пред бТВ от социолога Евелина Славкова. То е по поръчка на вестник "24 часа" и е посветено на разпространението на COVID-19.

Авторите тълкуват данните от анкетата като показател, че политическата обстановка се променя. Това се вижда от показателите на премиера, който е имал близо 32% подкрепа преди обявяване на извънредните мерки. Сега значително увеличава рейтинга си до 53%, ще видим дали след края на извънредното положение нивата се запазят, коментира Евелина Славкова.

Президентът пък губи малко от подкрепата си. Сега 49% го подкрепят, като преди това е имал рейтинг от 60%. Ген. Мутафчийски води класацията на фона на общественото одобрение на цялото извънредно положение – 66% имат положително мнение за началника на оперативния щаб.

По-нисък рейтинг имат Владислав Горанов и Кирил Ананиев, но това е нормално, защото единият разпределят парите, а другият издава заповедите за затваряне на парковете например, обясни Славкова.

Тя поясни, че хората масово подкрепят мерките, а голяма част дори казват, че са започнали да си мият ръцете по-често от преди.

Има и доста конспиративни теории, над 50% смятат, че вирусът е биологично, оръжие, а голям процент пък мислят, че има ваксина но се крие, за да се заразят повече хора – 39%. 46% мислят, че „COVID-19 е изкуствено създадена болест с цел фармацевтичните компании да печелят“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



913 евро минимална работна заплата за семейните в Гърция от 1 април
Дата: 29/03, 12:58

Мъж заплаши лекар с пистолет, арестуваха го
Дата: 29/03, 12:50

БДЖ и "Дойче бан" сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона
Дата: 29/03, 12:401 Коментар

Акад. Денков: Дневният ред на обществото зависи от Румен Радев
Дата: 29/03, 12:31

Катастрофа с жертва край Костенец
Дата: 29/03, 12:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия