Христо Иванов: Прокуратурата пази Горанов, мандатът на Гешев е най-краткият мандат на главен прокурор, той приключи морално


Дата: 29/05, 18:12

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

Прокуратурата пази Горанов, това е най-краткия мандат на главен прокурор, той приключи морално, той може да си довърши мандата, но това е краят на неговия морален мандат, заяви бившият правосъден министър Христо Иванов по адрес на Иван Гешев в „Лице в лице” по БТВ.

Той направи изявлението, докато коментираше възобновеното разследване за четири негови подписи под документи, когато  е бил правосъден министър.

Прокуратурата проверява моите подписи с 6 години, но аз не съм нанесъл никаква вреда. А какво да кажем за тези 700 милиони данъци, които Божков дължи на държавата. 700 милиона щети от хазарта срещу нула щета за мен. Аз не бягам от отговорност, Горанов бяга от отговорност. Министър, който с негов подпис са назначени два състава на тази Комисия на хазарта. И след кореспонденцията, която Божков пусна между него и Горанов, и по-важното е, че това, което пише в нея, напълно съвпада с действията на комисията. Че е дал ценни указания на някаква девойка и указанията на другия ден са изпълнени, това журналистите го установиха.

Само че прокуратурата в лицето на г-н Гешев се появи по Националната телевизия и каза, че няма да се занимава с това. Самият отказ на Гешев  да разследва Горанов, публично заявен, е абсолютен скандал. Горанов трябва да понесе политическа отговорност, като си подаде оставката, и след това да бъде разследван, допълни Иванов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Облаци и по-ниски температури в четвъртък
Дата: 25/04, 04:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия