Бойко Борисов прочете послание към Международната организация на труда, леко се запъна на думата "конституенти"


Дата: 08/07, 16:20

кадър Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов публикува във Фейсбук видеопоздрав към Международната организация на труда по повод 100 години от членството на България в нея. Изявлението му рязко се отличава от обичайната реч на българския министър-председател. Това личи още от обръщението към останалите членове на организацията. Борисов ги нарича "конституенти" - дума, която едва ли би използнвал във всекидневните си изяви.

Ето основната част от изявлението на премиера ни: 

През 2020 година отбелязваме 100 години от членството на България в Международната организация на труда. Това са 100 години усилия и много работа в подкрепа правата на трудещите се. Ще продължим да ги развиваме и надграждаме, защото достойният труд не е даденост, а изисква усилия на всички нас - правителства, социални партньори и цялото общество. Днес, на преден план излиза важната роля на тристранния диалог и сътрудничество в търсенето на ефективен отговор на кризата, породена от COVID-19. Заедно сме изправени пред сложната задача да запазим работните места и доходите, като същевременно гарантираме безопасността и здравето на населението. България направи много в тази насока от началото на пандемията.

Това заявих по време на участието ми чрез видеообръщение в Глобална среща на високо равнище посветена на COVID-19 и света на труда, организирана от International Labour Organization. В събитието участваха много световни лидери и имахме възможността за обсъждане на предизвикателствата, породени от кризата с коронавируса, и отговорите на държавите и международните организации.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Толкова модерна детска градина в България не е имало никога: Завършват я във Варна
Дата: 20/04, 18:17

Всеки българин знае лафа "Баба ти от Кестрич", но малцина знаят къде се намира
Дата: 20/04, 18:12

Замесиха името на Башар Рахал в измамна схема
Дата: 20/04, 18:00

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 18:00

Хороскоп за 21 април неделя: Да посее цвете зодия
Дата: 20/04, 18:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия