Ивайло Иванов: Не се поддавайте на провокации, полицаите не са ви враг


Дата: 12/07, 17:50

Снимка Булфото

Призовавам в поредния ден на протести гражданите да запазят самообладание, да не се поддават на провокации. Вчера сами видяхте, че всичко може да протече мирно и тихо. Имаше дребни инциденти, но затова не можем да обвиним всички присъстващи на протеста, въпреки че имаше пострадали полицаи. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг преди поредния протест тази вечер в София, предаде БГНЕС.

Молбата ми е и на всички колеги там - бъдете отговорни, не се поддавайте на емоцията и адреналина. Самите хора, участващи в протеста многократно ни търсеха и казаха, че има провокатори и че има хора на протеста, които не искат да бъдат там. Това значи, че всички заедно, когато гледаме и вървим в една посока, можем. Всички имат право да протестират, но нека това да става по законния начин. Полицаите, които охраняват протестите не са ви враг. Всички обвинения към тях са безпочвени, те са там да се грижат за вашата сигурност и не са отдушник на вашите емоции. Боли ме за колегите като чета какви неща пишат за тях, каза Иванов.

Не може да се дръпнат да оставят българските институции, не зависимо кои са те, без охрана, не може те да се приберат, да оставим хората да вършат безнаказано погроми, това никъде не се допуска по света и не е правилно. България не прави изключение, подчерта Иванов. Няма безпричинно полицаите да се намесват, категоричен е той. Полицаите стоят, те ги замерят с бомбички и бутилки, защо? Бъдете отговорни, призова отново Ивайло Иванов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Узото не прощава: Спукаха Алек от подигравки за целувките с Виктория в "Ергенът"
Дата: 28/03, 15:43

Заместник-кмет: Приоритет в работата на екипа на общината е запазване и увеличаване на човешкия капитал в града
Дата: 28/03, 15:32

Смяната на часа тази събота срещу неделя е опасна за много хора, предупредиха лекари
Дата: 28/03, 15:231 Коментар

Кметът Благомир Коцев нареди конкретни мерки за справяне с посегателствата върху уличното осветление
Дата: 28/03, 15:18

Пускат сирените на 1 април в много български градове
Дата: 28/03, 15:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия