Доц. Христо Христев от СУ: Очаквам управляващите да проявят разум и да се намери цивилизован и демократичен изход


Дата: 10/08, 22:45

кадър 7/8 тв

Личното ми убеждение е, че човек трябва да реагира на нещата, които счита за неправилни в обществото, на проблемите, които вижда, да прави това, което може и зависи от него за тяхното решаване. Затова се подписах под протестното писмо с призив за оставка от името на Софийския университет, разпространено в петък.

Това коментира в ефира на 7/8 тв доц. д-р Христо Христев, преподавател от юридическия факултет на Софийския университет. 

За протестното писмо ни провокира факта, че бяха разчистени палатковите лагери в цялата страна. Считаме, че използването на сила, за да бъде смачкан протеста, е недопустимо. че макар и в една по-крайна форма на изразяване на мнението, гражданското неподчинение е легитимно отношение на това, което се случва в обществото. И респактивно да апелираме гражданите да вземат позиция, коментира той.

За съжаление се наблюдава една тенденция от страна на управляващите да се дискредитират протестиращите, правят се внушения, че протестите са платени. Нека хората, които подкрепят протестите, да заемат по-активна позиция, а не само да гледат от дивана, посочи доцентът.

Личното ми очакване е управляващите да проявят разум и да се отиде на един цивилизован и демократичен изход от тази ситуация, посочи той.

Ако не стане това, ще се наложи да протестираме по-дълго време с всички рискове от това, допълни той.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 05:30

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 05:30

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 05:00

Европарламентът прие нови фискални правила за ЕС
Дата: 24/04, 05:00

Предимно слънчево в сряда
Дата: 24/04, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия