Сандра, майката на изчезналия преди 6 години Ларс Митанг: Вярвам, че още е жив, вероятно е бездомник


Дата: 18/09, 09:51

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадри bTV

Майката на изчезналия в България Ларс Митанг, Сандра, отново е в България за да търси нови данни и свидетелства, които да помогнат за разгадаването на мистерията, която вече е позната в цял свят. „Вярвам, че е жив“, това каза тя в ефира на bTV.

Сандра Митанг каза също, че сведенията, които получава тя от България стават все по-малко, затова призовава всеки, който си спомня каквото и да е по случая, да я потърси.

В края на юни 2014 г. 28-годишният тогава Ларс пристига за едноседмична почивка в “Златни пясъци”, от която трябва да се прибере в родината си на 7 юли. По време на отпуската фенът на "Вердер" Бремен си участва в сбиване с привърженици на "Байерн" Мюнхен и тъпанчето му е спукано, заради което получава лекарска забрана да лети на определената дата.

На 8 юли отново е прегледан от лекар на летището във Варна, като внезапно напуска кабинета, зарязвайки целия си багаж и мобилния си телефон. В него остават само задграничният му паспорт и портфейлът с 300 евро. Записи от охранителните камери показват как той излиза от терминала бягайки, след което прескача оградата на аеропорта. Оттогава никой не знае къде е германецът.

В продължение на 4 години Сандра Митанг не говори с медиите. „Исках да защитя сина си, защото не знаех в каква среда е в момента“, така обясни тя поведението си. Сега обаче тя смята, че трябва отново да говори пред журналистите, за да призове хората да съдействат за откриването на Ларс.

Майката разказа, че при телефонен разговор от хотела, той е звучал уплашен и е казал: „Трябва да се махам, защото нещата тук загрубяха“. „Не смееше да говори силно, само шепнеше“, разказа Сандра. След това обаче е говорил с нея от летището и е звучал нормално. Сандра разказа, че е гледала запис, предоставен от летище Варна, на което Ларс се вижда замислен на паркинга на аерогарата. След това минава автобус и тогава той започва да тича, след което прескача оградата на летището и изчезва.

„Предполагам, че е бездомник. Вероятно е изгубил доверие в хората, страхува се да се обърне към полиция или към лекар, за да получи помощ“, каза през сълзи Сандра Митанг, майката на Ларс.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Много тежка катастрофа преди час във Варна
Дата: 28/03, 22:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия