Британското образование във вашия дом


Дата: 02/10, 13:37

През януари 2017 година, Cecilia von Molendorff основава едно от най-големите он-лайн училища в света, които предлагат обучение по Британската образователна система по международния образователен стандарт на училищата “Cambridge”.

През 2019 година, Cambrilearn основават филиал във Варна.

Какви са предимствата на обучение по Британската образователна програма и доколко е достъпна за децата и тийнейджърите в България, задаваме тези въпроси към  Хуго Мендес, консултант в отдел „Обучение“ в Cambrilearn.




Г-н Мендес, чували сме, че образованието в целия свят във веригата училища „Cambridgee скъпо и недостъпно за повечето семейства?

 

Здравейте и благодаря за поканата!  Причината да създадем он-лайн училището „Cambrilearn“ беше желанието ни, повече семейства от целия свят, да получат достъп до най-разпространената образователна програма в света. В повече от 160 държави, децата се образоват по Британската образователна система.

На каква възраст са децата, които са записани в он-лайн платформата?

Предлагаме обучение за деца от основните училища (Primary) на възраст 6-13 години, за ученици в гимназиален етап (Secondary) на възраст от 13-18 години, като подготвяме за изпити, които са признати в целия свят, а именно IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) и A-Level. Важно е да се отбележи, че Cambrilearn не е изпитен център, затова изпитите се провеждат в оторизирани изпитни центрове във всяка държава.

Необходимо ли е учениците да владеят добре английски език?

Да. Задължително е децата да имат отлични познания по английски език, тъй като практически те ще се обучават по материал, който изисква владеенето на английски език, като първи говорим език. Все едно децата живеят и учат във Великобритания или в друга държава, където се прилага програмата на Cambridge. Още в началния етап, децата изучават три основни предмета – английски език, математика и наука изцяло на английски език.

Каква е продължителността на една учебна година ?

При нас учебната година е с продължителност до 12 месеца, според времето, което детето отделя за учене. Възможно е дете да премине от един клас в по-горен клас само за няколко месеца, като не е проблем да бъде записано, например, в 5 клас по математика и в 3 клас по английски език. Имаме деца, които на 11 години завършват основно образование по предметите Science and Maths, а продължават обучението си до 13 годишна възраст по предмета English.

Важно е да се отбележи, че учениците в средното образование, следвайки графика на обучение на Camrilearn, покриват материал само за 2 учебни години, който обичайно в училищата се преподава в продължение на 3 учебни години.

Всяко семейство може да избира продължителност на обучението , в съответствие с наличното време за учене на детето.


Каква е таксата на обучение?

 
Предлагаме 2 пакета на обучение : „Премиум“ и „Стандарт“.

Годишната такса / за 12 месеца / е съответно 477 долара на предмет за деца в основна степен на образование за пакет Премиум или 165 долара на предмет за пакет Стандартен. За децата от средното образование, цените на курсовете варират от 500 до 700 долара на предмет, включително подготовката по предметите, които са необходими за прием в университет.

При пакет „Премиум“ учениците имат пряк контакт с учител от нашия екип, като всички наши преподаватели са с дългогодишен опит в Cambridge училища. Имат също така възможност да участват в класни стаи , заедно със свои съученици от целия свят. Периодично правят тестове, които се оценяват от учителите ни.

При пакет „Стандарт“ учениците имат достъп до образователни материали, видеа и уроци, но за тяхната подготовка за тестовете трябва да се погрижи родител с отлично владеене на английски език или външен учител.

Всички деца записани през официалния филиал на Cambrilearn за България, ползват отстъпка в размер на административната такса за регистрация на детето в системата на Cambrilearn.

В допълнение, за момента само във Варна, предлагаме услугата за подготовка на ученици за тестовете по предметите изучавани в съответната степен.

 


Как родителите могат да получат повече информация за образователната платформа?

Подробна информация можете да намерите на официалния ни сайт : www.cambrilearn.com

На 3 октомври – събота от 17.00ч ще проведем он-лайн представяне и ще разгледаме следните теми:

1. Представяне на Британската учебна програма

2. Навигация в платформата Cambrilearn - основно образование , средно образование , A-Level

3. Въпроси и отговори

Он-лайн срещата е отворена за всички семейства от страната и ще бъде с превод на български език.

За регистрация за он-лайн събитието, желаещите могат да попълнят следния формуляр: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4-MPshk-rGlYrsRmCvXXlMcDB74AfkV6Ak7jBJlqz8qa9Cg/viewform

За контакти :

Cambrilearn - филиал Варна

e-mail : cambrilearnvarna@abv.bg

FB @cambrilearnvarna

Източник: Cambrilearn

* публикация

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Премиерът и американският посланик обсъдиха 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Дата: 20/04, 02:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 01:40

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 01:40

Мъж наръга три жени в Швеция
Дата: 20/04, 01:26

Почти 24 хиляди деца са пропуснали доза ваксина срещу коклюш
Дата: 20/04, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия