Видове шейкър и как се работи с него


Дата: 30/09, 10:18

Много спортисти и бодибилдъри във фитнеса извършват силови и интензивни тренировки, от които организма бързо изразходва необходимите му хранителни елементи. За тяхното възстановяване е нужен приема на различни по вид хранителни добавки, които в повечето случаи се предлагат на прах. Каква обаче е ролята на шейкъра в случая и с какво може да ни бъде полезен? Какви са предлаганите видове и основните му разлики с блендера?

Как се работи с шейкър

Това обикновено представлява пластмасова бутилка с определен (в повечето случаи 700 ml) грамаж, която отгоре е захлупена със специална винтова капачка, позволяваща директната консумация на течността. Предназначението на шейкърите е бързото и равномерно смесване на различните видове хранителни добавки на прах. Те притежават специална система за максимална разтворимост на съставките без образуване на бучки, което позволява пълноценното разтваряне и прием на продуктите без изхвърляне на остатъци.

 

Работата с шейкърите е елементарна и се свежда до поставянето на нужните добавки в отделните камери, наливането на желаната течност (вода, мляко, сок или друго) и смесването им чрез ръчно раздрусване на цялата бутилка. Шейкърите са удобни и с това, че могат да се използват във фитнеса и да консумирате готовата напитка директно от бутилката по време на тренировки.

Какви видове има

Въпреки, че на пръв поглед употребата им изглежда елементарна, днес на пазара за спортни принадлежности се предлагат различни в конструктивно отношение видове шейкъри:

 

 

Съвременните решения са оборудвани с допълнителна технология за подобрено смесване, състояща се от наличие на топче, елиминиращо вероятността от оставане на бучки и получаване на хомогенна смес.

Какви са основните разлики с блендера

Шейкърът е средство, позволяващо приготвянето на желаната течност на всяко място, без значение дали сте на път, на работа, във фитнес залата и т.н. Той може да бъде използван на всяко място, когато това е необходимо и не изисква включването му в електрическия контакт.

 

Блендерът от друга страна ни ограничава само до мястото, където се намира и той не може да се използва докато сме на път, или във фитнеса например. Изисква включването му в ел. контакта и е значително по-голям по размери. Той обаче миксира с по-голяма мощност и ще направи сместа по-ефективно, не изисква прилагането на сила от Ваша страна и ще приготви шейка по-бързо.

*публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



До 24 градуса в сряда
Дата: 24/04, 00:33

24 април - Световен ден за защита на лабораторните животни
Дата: 24/04, 00:16

Емрах отпадна от "Денсинг старс", гаджето на Мария Бакалова продължава
Дата: 23/04, 23:52

Пиян се обърна тази вечер с трактор край Разград
Дата: 23/04, 23:38

В Разград дадоха 2 години затвор на мъж за кражба на колело и ползване на чужди банкови карти
Дата: 23/04, 23:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия