Христо Иванов във Варна: Рискуваме Бойко Борисов да си отиде, за да остане Доган или Пеевски


Дата: 21/10, 10:48

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър: Фейсбук/Hristo Ivanov

Няма никакво съмнение, че Бойко Борисов най-малко трябва да слезе от политическата сцена и ГЕРБ да мине в опозиция и да бъде премахната от властта. Рискуваме обаче да махнем Бойко Борисов, за да остане Доган или Пеевски. Това заяви във Варна съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той дойде във Варна, за да обяви, че политическата формация сезира МОСВ за трупането на потенциално токсични земни маси в подводното депо „Налбанка“ край защитената местност „Казашко“ във Варненското езеро. Депото е било затворено през 2009-а, но тази година пак е отворено, за да приеме изкопаното от дъното на езерото по проекта за удълбочаването на пристанището. При това обаче не е направена оценка на въздействието на околната среда.

Земните маси взети от дъното на езерото може да са токсични, но това няма как да се знае със сигурност, защото никой не ги е изследвал, обясни Иванов. Той добави, че предвиденото количество тиня, пръст и т.н., които ще бъдат изровени от дъното е 7-8 млн. куб. метра, а капацитетът на депото „Налбанка“ е 3 млн. куб. метра.

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви категорично, че до момента удълбочавонето във Варненското езеро обслужва само „Порт Доган“ - пристанището на ТЕЦ-Варна, която е собственост на почетния председател на ДПС.

“Става дума за 350 млн. лева наши пари, които отново виждаме как със съдействието на българските институции отиват на ползу роду не, а на ползу Догану”, каза Христо Иванов на импровизирана пресконференция на брега на Варненското езеро.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 03:00

Рибари излязоха на протест
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия