Комплекс „Фемили Гардън“ – неповторима възможност за бягство от натоварената градска среда в самото сърце на Варна


Дата: 30/11, 16:31

Световната пандемия и последвалата извънредна ситуация в страната доведоха до застой в много сектори в икономиката и изправиха пред огромно предизвикателство бизнеса. В такава ситуация много хора се замислят каква инвестиция би била надеждна с оглед възвръщаемост на средствата в бъдеще. Инвестицията в недвижим имот в начален етап на строителството е един от вариантите, като от съществено значение е инвеститора да е с добър авторитет и репутация. Да бъде доказал се през годините с успешно изградени проекти с функционални разпределения, стил и уютна визия. Средата, в която се създават новите сгради, също трябва да бъде подходяща за пълноценен и приятен живот. Всички тези фактори са водещи при проектите на „Явор“ АД и неговият собственик „Интерком Груп“ ООД. Двете компании са едни от инвеститорите в строителството, чиито имена са еталон за доверие и качество в морската ни столица.

Комплекс „Фемили Гардън“ е проект на „Явор“ АД, в начален етап на строителството, подходящ както за покупка с цел инвестиция, така и за собствено жилище. Комплексът впечатлява не само с отличната си локация – широкия център на град Варна, атрактивните си цени, функционалното разпределение на жилищата, качеството на строителството, но и с богато озеленения парк, в който ще бъдат разположени сградите. „Фемили Гардън“ е проект, който предлага спокойна и хармонична среда за живот, без да лишава хората от удобствата на големия град. За съжаление наложената социална изолация вече стана част от нашето ежедневие и в тези условия е още по-важно за търсещите ново жилище да се насочат към проект, който предлага уюта на дома близо до природата.

Паркът на комплекса е с внушителните размери от 10 дка, като в него няма да има достъп на автомобили, а само зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки, зонирани по възраст, открита спортна площадка, оборудвана с фитнес уреди, полянки и алпинеуми. Инвеститорите са помислили и за поддръжката на парка и всички зелени площи, като цената е символична и фиксирана за първите пет години – 90лв. за едностайните и двустайните апартаменти и 110лв. за тристайните и четиристайните годишно. Проблемът с паркирането в района е решен с достатъчно на брой паркоместа на терен, закрити паркоместа, вътрешни и външни гаражи.

Надземната разгъната жилищна площ на „Фемили Гардън“ е 51 800 кв. м, разположени в дворно място от 23 дка, със стъпка на застрояване 5 600 кв. м. Сградите са три и са ситуирани в краищата на парцела, като най-малкото разстояние между тях е 65 м. Основната сграда е с пет входа, втората – с един, а третата – с три. Всеки вход е с различна височина – от 9 до 16 етажа. Жилищата са едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни. Общият им брой е 570, разделени в два етапа на проектиране и продажби:

Интересът към комплекс „Фемили Гардън“ е огромен, като към момента за продажба са останали 45 апартамента и бройката на свободните намалява с всеки изминал ден.

Строителството на първи етап на комплекс „Фемили Гардън“ стартира в края на юли месец и напредва с бързи темпове. Към момента се излива плоча на кота +2.80 на сграда Магнолия. В секции Акация, Топола и Чинар се реди армировка и до няколко дни ще се излее плоча на кота +/- 0.00. В секции Явор и Бреза е излята плоча на кота -2.80. Инвеститорът изгради и собствен бетонов възел на обекта с оглед на гаранция за качеството на бетона, който се използва в строителството. „Явор“ АД никога не прави компромис с качеството на строителните материали и последователността и пълнотата на технологичните процеси. С най-голямо внимание се подбира освен най-качествения бетон, така и тухли, топло- и хидроизолации, покривни детайли, финишни покрития, дограма и стъклопакети, асансьори и парапети на водещи фирми в строителната индустрия.

За секция Кипарис (част от втория етап на „Фемили Гардън“) е избран различен подход в строителството, който ще се различава от всички останали секции с по-луксозно и висококачествено изпълнение и вложени материали. Конструкцията на секцията е монолитна със стоманобетонни плочи и колони, а външните стени ще са изградени от висококачествени керамични блокове Porotherm 38 W.i Plan на световния лидер в производството WIENERBERGER. Използваните тухли предоставят рекордно ниски стойности на топлопроводимост, висока топлоизолираща способност и понижени разходи за отопление и охлаждане. Подбраната дограма за секция Кипарис е първокласна на немския производител Kömmerling. Дограмата е с 6-камерна система с двоен стъклопакет с четирисезонно външно стъкло и възможност за поставяне на троен стъклопакет.

За строителството на другите секции на втория етап също не се прави компромис с качеството. За тях са предвидени да се използват тухли най-висок клас с голяма плътност и висока якост, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства. Дограмата ще бъде PVC, седемкамерна в дървесен цвят, като стъклопакетът ще бъде двоен с външно „четирисезонно“ стъкло.

Строителството на втория етап ще започне през пролетта на следващата година и ще бъде завършено до лятото на 2023 година.

Информация за всички проекти на „Явор“ АД може да получите в офиса на отдел „Продажби“ на бул. Република 117 (Търговски център „Явор“) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: office2@yavorad.com или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.

*публикация

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Стефан Димитров остава външен министър до указ на президента
Дата: 19/04, 18:00

Депутат: Главният прокурор не трябва да зависи от хора като Пеевски
Дата: 19/04, 17:53

Натали Трифонова предупреди за обрати във времето
Дата: 19/04, 17:31

НС прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата
Дата: 19/04, 17:20

Пътуванията тази година са 10-15% по-скъпи
Дата: 19/04, 17:181 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия