Александър Йорданов: Няма да има натиск от ЕС срещу България за промяна на позицията ни за Северна Македония


Дата: 05/12, 18:16

Снимка: Булфото

Александър Йорданов изрази мнение дали ЕС ще опита да убеди България да промени позицията си за Северна Македония. 

Няма да има никакъв натиск от Европейския съюз срещу България за промяна на позицията ни за започване на преговори за членство на Северна Македония в Съюза. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 евродепутатът Александър Йорданов.

Възможно е определени депутати, най-вероятно от левицата и от "Зелените", да започнат някакъв процес на лобиране и договаряне, но това е до голяма степен абстракция. България е равноправен член на Европейския съюз и идеята, че други държави могат да ни притискат за каквото и да било, е за домашна употреба на Балканите, заяви той, пише Novini.bg.

Ние като евродепутати добре разбираме желанието на Германия да завърши своето европредседателство с някакъв успех и това да е стартирането на преговорите с Албания и Северна Македония, но това най-вероятно няма да се случи и за това виновна няма да е България, а Северна Македония, която показа, е няма готовност за започване на преговорния процес, подчерта Йорданов.

България настоява да запазим историята и паметта на тези, които са живели на мястото, където днес съществува Северна Македония, такава, каквато са искали те, да съхраним паметта им, достойнството и всичко, което те са направили за българския си род, което са направили за България, коментира евродепутатът.

 

Понятието "обща история" винаги е означавало, че обща история се прави от общ народ такъв какъвто има единно национално самосъзнание. Нашият народ, който е живял на мястото, където днес съществува Северна Македония, е имал такова единно самосъзнание, посочи Александър Йорданов.

Македонците на практика осъщестяват един "възродителен процес" с 10 години закъснение и искат да изтрият историческата памет. Ние не трябва да допуснем това, каза още Йорданов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Установени са всички контактни на починалите бебета с коклюш, обяви Ангел Кунчев
Дата: 19/04, 13:54

Корнелия Нинова: Ощетилите България с договора "Боташ" да върнат парите от джоба си
Дата: 19/04, 13:41

Правителството отпуска 30 милиона за градини, ясли, училища, читалища и храмове
Дата: 19/04, 13:22

Бет365 - Всичко за затварянето на залог
Дата: 19/04, 13:08

Депутатите отложиха с година либерализацията на пазара на електроенергия за битовите потребители
Дата: 19/04, 13:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия