Блокади в центъра на София в 150-ия ден на протести


Дата: 05/12, 18:55

Кадър и видео: "България Он Еър"

Блокади на възлови булеварди в София, шествия и хвърляне на гнили тикви и ябълки по сградата на Министерски съвет, имаше по време на днешния 150-и ден на протестите срещу правителството.

Протестът днес започна в 14 часа пред сградата на Министерския съвет и прерасна в шествие по централните улици на София. Стигна се и до блокади.

"Не сме постигнали целта си, няма оставка, хората настояват за това, лично аз и за смяна на избирателната система, тъй като със сегашната няма как да изберем различни хора", сподели протестиращ мъж.

Протестиращите хвърляха гнили тикви и ябълки по сградата на Министерския съвет. На протеста присъстваха бивши и настоящи политически лица, които упрекнаха правителството, за това че не се справя с управлението на страната и с пандемията от коронавирус. 

"За първи път българите успяха да покажат на света, че не са съгласни да живеят като роби. Също на света беше показано какво представлява политическата класа – колко е корумпирана, колко е развратена, колко нехае за това от какво има нужда народа ѝ", каза служебният премиер в периода 1994-1995 г. Ренета Инджова.  
 
"Пандемията е може би един от най-грозните провали на 10-годишното управление на Борисов", смята председателят на АБВ Румен Петков.

Протестът прерасна в шествие, което мина праз Немския коледен базар, където достъпът е принципно контролиран. След това протестиращите обиколиха Съдебната палата, булевард "Витоша", Централата на ГЕРБ, сградата на БНТ и други знакови институции и се заканиха, че протестите ще продължат и през следващите дни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Трагедия на Северния плаж във Варна
Дата: 29/03, 09:49

Кабинетът на кмета на Девин се разтресъл от земетресението
Дата: 29/03, 09:49

Осъдиха 44-годишен във Варна за изнасилване и блудство с непълнолетна 
Дата: 29/03, 09:47

Шенген веднага отприщи вълна от много нови полети от Варна до София и чужбина
Дата: 29/03, 09:44

Ники Василковски: Прахът от пустините в Африка се завръща над България
Дата: 29/03, 09:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия