Колко нужна е детската количка


Дата: 23/01, 09:46

Детската количка е първото возило, в което бебетата се разхождат из квартала, в парка, по улиците на родния си град. За правилното си развитие те имат нужда от ежедневно излагане на естествена светлина, откъдето да си доставят необходимите количества витамин Д. До навършването на 3-годишна възраст това ще бъде основният им начин на придвижване и усвояване на дневната доза слънчеви лъчи. Но тя има още много други приложения, за които младите родители тепърва ще разберат.

 

 

По време на разходка нашите деца имат нужда от безопасност и сигурност. Ако те са по-буйни, могат да избягат от количката и да изложат живота си на риск, или пък да се търкулнат от нея и да паднат на земята. Благодарение на обезопасителните коланчета, количката ни предпазва от подобни ситуации.

Ако имате нужда да измиете чиниите, например, можете да поставите бебето си в количката и да го оставите да ви гледа как работите. В повечето случаи дори и неспокойните деца реагират добре на този подход, тъй като се чувстват част от всекидневния живот на своята мама и не изпитват нужда да плачат за внимание.

Докато вие миете обаче, малкото може да се размърда и да падне по очи на пода. Детската количка ще ви помогне да предотвратите това с помощта на коланчетата. По никакъв начин не бива да оставяме детето по този начин твърде дълго или само в стаята, ако то е будно.

През първите месеци от живота си детето има нужда от защита в много аспекти. При излагане на пряка слънчева светлина, кожата му бива атакувана от вредния спектър на ултравиолетовите (UV) лъчи. Ако имате лятно бебче, изберете му количка с вградени сенници. Ако пък се спрете на модел, който няма подобни екстри, можете сами да си закупите чадър за слънце или балдахин, които да окачите на вашата бебешка карета.

Удобен способ за придвижване и не само

Благодарение на количката децата ни могат да правят толкова много неща. В нея те могат да вземат следобедната си дрямка, без да има нужда да се прибираме до вкъщи от площадката. Може да се използва и като столче за хранене.

Когато на бебето му растат първите зъбки, в повечето случаи това е свързано с нервност, плач и трудно заспиване. Една разходка може да се окаже много ефективно средство да успокоим нашето бебе. Много родители пък люлеят бебетата си, като побутват напред-назад количката лекичко, когато се уморят да го гушкат на ръце.

В някои случаи бабите и дядовците или други роднини от по-старото поколение са противници на количките. Те се притесняват, че бебето ще стане мързеливо и няма да иска да ходи само дълго време. Това не е повод за притеснение. Желанието на детето да се движи идва естествено и ако развитието му върви нормално според съответните показатели, няма за какво да се тревожите.

В повечето случаи самите деца започват да се борят за независимост от количката на много ранна възраст – понякога още преди да са проходили. Но количката е удобно ремарке за всичкия багаж, който родителите се налага да носят със себе си по време на разходките с малкото – резервни дрехи, памперси, биберони, играчки, храна и много други.

Изберете практичен модел за своите нужди

Когато купуваме детска количка, е необходимо да вземем предвид толкова много фактори. Някои детски колички от Kidso са за определена възрастова група, докато други са мултифункционални и бебето ви ще може да ги ползва от раждането си до навършването на 2-3 години. Други се трансформират в други важни приспособления, от които може да имате нужда. Например, комбинацията може да включва столче за кола или пък във велосипед-триколка с педали, която детето може и само да управлява, когато се научи.

Kidso.bg предлага детски колички, които ще удовлетворят всички ваши изисквания.

* публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Рачев къв Цънцарова: Мария, на пръсти сме в лятото като балерините
Дата: 29/03, 07:50

Голям пожар горя в центъра на Русе
Дата: 29/03, 07:392 Коментара

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 07:30

Иван Янков е в неизвестност вече 18 дни
Дата: 29/03, 07:25

Продължават срещите на президента с потенциалните служебни премиери
Дата: 29/03, 07:161 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия