Морският зърнастец – „витаминен коктейл“ за косата


Дата: 25/01, 08:45

Не е тайна, че всяка жена мечтае за здрава и красива коса, с естествен блясък. Пресите, сешоарите и стилизантите, които са незаменим помощник при оформяне на индивидуалния стил на прическите оставят незаличим отпечатък върху състоянието на косата. Прибавяйки ежедневният стрес, замърсената околна среда и твърдата вода, които увреждат здравето на скалпа и лишават косата от всякакъв блясък попадаме в един омагьосан кръг. За тези, които все още не могат да излязат от него вярваме, че с малко помощ ще открият онова „вълшебство” за своята коса, наречено морски зърнастец.
Маслото от морски зърнастец е избрано от BIO2YOU като суперплод и основна съставка във всички формули. Поради уникалните си и редки полезни свойства, действащи едновременно върху кожата и косата, почитано като чудотворен продукт от древни времена, маслото от морски зърнастец се счита за изключително ценно, тъй като е богато на Омега 3, Омега 6, Омега 7 и Омега 9 мастни киселини, витамини, растителни стероли и още 190 хранителни вещества на растителна основа.
Благодарение на богатия си състав маслото от морски зърнастец има изключително благоприятен ефект върху всеки косъм, от корените до върха. При редовно използване на продукти за коса с масло от морски зърнастец, всички от съдържащите се в него активни вещества изпълняват своя специална функция за възстановяване и укрепване на косата. Убедете се сами:
 
   Бета- каротинът предпазва косъма от изсушаване и съхранява еластичността и блясъка му. Подобрява кръвообращението на скалпа, и има изключително благоприятен ефект върху възпален, раздразнен и сух скалп. Този антиоксидант прави маслото от морски зърнастец особено полезно за онези, които използват сешоар всеки ден, често боядисват или къдрят косата си. Предпазва корените на косата от действието на свободните радикали, с което ограничава косопада.
 
 
    Витамин Е, известният подмладяващ токоферол има отлични хидратиращи и укрепващи свойства, подпомага растежа на косата.
         Витамин С, известен като аскорбинова киселина насърчава производството на колаген, и това прави косата здрава и еластична на всяка възраст.
   Витамин F = линолова + линоленова + арахидонова киселина има отлични регенериращи свойства, така че именно той се ангажира с премахването на разделените и повредени краища. Освен това укрепва корените на косата, като по този начин предотвратява сезонната загуба на коса.
   Растителните стероли защитават и регенерират косата и скалпа. Благодарение на високото съдържание на стероли, които имат изразени противовъзпалителни свойства маслото от морски зърнастец бързо и ефективно успокоява възпален и раздразнен скалп.
   Растителни стерини - дефицитът им често води до загуба на коса, което може да доведе и до плешивост. Маслото от морски зърнастец е добре доказан, незаменим и високоефективен инструмент за укрепване на косата.
   Фосфолипидите са сложни биологични вещества от категорията на липидите, които подобряват клетъчните метаболитни процеси, от които зависи здравето на скалпа и външното състояние на косата. Те ще направят вашите къдрици блестящи и красиви.
   Плодовите киселини, на които е богато маслото от морски зърнастец, са вид „естествени прахосмукачки”. Те проникват дълбоко във всеки косъм, и почистват от прах, мръсотия и мъртви клетки.
   Ненаситените мастни киселини връщат силата на косата, запазват мекотата и блясъка, стимулират растежа, укрепват структурата на косъма и отстраняват неговата чупливост, като всяка изпълнява своята функция:
• Омега-3 подхранва, придава еластичност, намалява накъсването на косата и предотвратява косопада
• Омега-6 контролира нивата на влага в косъма, запазва го гладък и копринено мек
• Омега-7 е една от най-редките полезни мастни киселини, а морският зърнастец е неин естествен източник. Тя е естествена съставка на кожата, косата и ноктите, и се счита за един от основните компоненти на младостта и красотата. Омега-7 подхранва косата в дълбочина, хидратира, стимулира растежа, придава блясък и предотвратява косопада
• Омега-9 осигурява мекота и блясък, и възстановява еластичността на косата
Морският зърнастец е наистина прекрасен, без преувеличения!
Натуралните почистващи и подхранващи средства оказват благоприятно влияние върху косъма - правят го по-здрав, еластичен и жизнен. Широкият спектър на действие на маслото от морски зърнастец върху косата позволява да постигнете невероятни резултати още след първото прилагане. Избирайте подходящите продукти за себе си, като отчитате и спецификите на натуралната козметика за коса! Резултатът ще ви хареса. www.bioteka.bg
 
 
 * публикация
 
 
 
 
 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 09:40

В 9:11 часа българско време силно земетресение от 5,7 по Рихтер удари Гърция
Дата: 29/03, 09:39

Хаджигенов: Варна, клето пристанище на патрЕотичния Титани:
Дата: 29/03, 09:28

Първокласници намериха изгубена чантичка с 250 лева и я върнаха
Дата: 29/03, 09:27

Търсят нов концесионер на спирките във Варна
Дата: 29/03, 09:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия