Лъчезар Борисов: България може да се окаже сред лидерите в ЕС по потребление


Дата: 22/01, 17:57

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

Оптимистични неща за финансовото състояние на страната каза в ефира на "Лице в лице" по БТВ икономическият министър Лъчезар Борисов.


"Към момента 1,370 милиарда лева под една или друга форма са инжектирани в бизнеса. България поддържа своето потребление, то дори расте по време на криза. Това бе отчетено от всички  Тоест, един от най-важните факти на икономическия растеж - потреблението, е на много силен план, и България може би ще се окаже една от държавите в ЕС, която по линия на потреблението и поддържането на неговите нива, ще бъде един от лидерите в ЕС. Ще бъде лидер и по поддържане на макроикономическа и финансова стабилност, изхождайки от показателя държавен дълг съотнесен към БВП. Очакваме да приключим 2020 г. четири пъти по-добре от средното в ЕС. По отношение на дефицита отново в пъти по-добре. Реално в България икономиката не беше затворена, както икономиките на други държави", каза той.
"Ако нямаше ковид ситуация в българската икономика щяхме да приключим с нулев дефицит. Приходите щяха да са с 3-5 процента по-високи. С последната иновативна мярка ще докоснем над 8000 фирми, с които ще раздадем над 115 милиона лева, което ще започне понеделник. Такава мярка, толкова бърза, не е реализирана в Европа до момента. Тези пари са за ресторантьорството, фитнесите и някои частни училища и детски градини, които са били принудени да спрат работа. През двете министерства - на икономиката и социалното, сме спасили над 250 000 работни места чрез мерките 60:40 и 80:20", категоричен бе министърът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Над 100 антики иззеха при спецакция в Плевен
Дата: 25/04, 01:13

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 01:00

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 01:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 00:50

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия