"АстраЗенека": Ваксината ни намалява с 94% вероятността човек да постъпи в болница с COVID-19


Дата: 01/03, 17:28

Снимка Pexels

От "АстраЗенека" направиха интересно изявление за своята ваксина срещу ковид и нейната ефективност. От фармацевтичната компания обявиха този понеделник предварителните резултати от проучване, проведено от здравните служби в Шотландия, които оцениха ефективността на първите дози от препарата им. Проучването е било проведено сред 1 137 775 ваксинирани (около 35% от населението на Шотландия) над 18-годишна възраст, като по-голямата част са били граждани над 65 години.

Според данните от изследването ваксината на "АстраЗенека" намалява с 94% вероятността човек да постъпи в болница в резултат от COVID-19. От ръководството на компанията изразиха задоволство от резултатите, посочвайки, че те ги доближават по-близо до общата цел – предотвратяването на заплахата COVID-19 в целия свят.

В "АстраЗенека" ще продължим да работим в името на науката, иновациите и силата ни като компания в услуга на обществото, за да сложим край на тази пандемия, коментира медицинският директор на компанията Ана Перес, цитирана от онлайн портала Infobae.

Според други данни след първата ваксина на "АстраЗенека" тялото ни добива защита на 76 процента, а след втората доза, преди поставянето на която трябва да има интервал от най-малко 12 седмици след първата, 82 процента, пише Novini.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъжът на Гала едва ли искаше да чуе това
Дата: 29/03, 10:09

Без карти, само в брой плащате в пощите
Дата: 29/03, 10:08

Борисов: Мераклии за премиер винаги ще се намерят
Дата: 29/03, 10:08

Бой в парламента
Дата: 29/03, 10:022 Коментара

Трагедия на Северния плаж във Варна
Дата: 29/03, 09:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия