Министър Танева: Всеки сам си избира за кого да гласува


Дата: 01/03, 18:26

Кадър бТВ

Десислава Танева вярва, че изборите на 4 април ще се проведат честно и крайният резултат ще е следствие единствено на вота, който са упражнили тези, които са отишли до урните.

На частичните местни избори ГЕРБ постигна категорична победа във всички населени места. Аз съм областен ръковидетл в Сливен и мога да кажа, че всяка партия има квота в СИК и всичко се брои пред всички представители. Няма как да се говори за манипулациии. Всяка бюлетина се гледа. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

,Ако някой може да каже по какъв механизъм се дават ей така гласове... това са едни приказки, не трябва да се хаби време за несъщестуващи неща. Хората сами избират – отиват и гласуват'', допълни министър Танева.

По отношение на скандала с къщите за гости Десислава Танева заяви, че бенефициентите са били санкционирани след проверките заради недостигане на прогнозите, които са обявили в бизнес плановете си.

За чумата по свинете земеделският министър подчерта, че година по-късно у нас няма нито едно огнище на АЧС заради предприетите действия на държавата.

Всичко си има цена, но по-важното е, че ние се справихме, посочи министър Танева, давайки за пример Румъния, където все още се намират огнища на АЧС.

,,Това е пътят, по който трябва да поемем. Тук говорим за изграждане на базова дигиталност на административните системи. Земеделският стопанин трябва да въведе електронно управление на стопанството си. Базовата дигитализация ще позволи осъществяването на контрол и държавата да програмира всички мерки, които да доведат до по-екосъобразно земеделие. Това е преход към зелената икономика – практити, които да щадят околната среда'', коментира още министърът на земеделието и храните.

По време на този мандат приехме нов Закон за храните и всички наредби, като тук в тази област за първи път се получиха много регулации в храните, за да може българският потребител да получава гарантирано качествена храна. Въведохме и регулации за търговия, каквито липсваха. Цялото това законодателство в областта на храните беше изготвено в консенсус с всички заинтересовани страни и всички производители на храни, уточни в заключение Десислава Танева, пише Novini.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Москов: Най-бедните обедняха с 30% за последните 3 години. Асен Василев е като прероден Румен Гечев
Дата: 26/04, 18:02

Цончо Ганев: Нямаше нищо по-нормално от това да гласуваме за оставката на Желязков
Дата: 26/04, 17:461 Коментар

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 17:40

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 17:40

Кабинетът освободи шестима областни управители
Дата: 26/04, 17:361 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия