Мартин Янакиев: Чувството след гола ми за Спартак беше страхотно


Дата: 01/03, 18:55

Снимка Фейсбук/ФК Спартак Варна

Мартин Янакиев изигра силен мач за Спартак при победата с 4:0 над Шумен. 17-годишният юноша на клуба излезе като титуляр на върха на атаката и откри резултата с майсторски гол. Това бе първото попадание на Янакиев за представителния тим на спартаклии. Предлагаме ви интервюто, която талантът даде за официалната страница на клуба във фейсбук.

- Поздравления за победата и дебюта в официален мач за "Спартак"!

- Благодаря!

- Само на 17 години, а се включи с голямо самочувствие в мача и напълно засвидетелства доверието на треньора. Очакваше ли едва 25 мин. след началото на мача да отбележиш първия си гол за представителния отбор?

- Исках да вляза в мача максимално спокоен и да се адаптирам бързо. Не, не очаквах,но се стараех. Гледах да помогна на отбора максимално и да покажа, както на себе си, така и на другите, че мога да бъда полезен.

- Често правиш голове за юношеските формации,а днес вече се разписа и за мъжкия отбор. Какво е усещането да водиш атаката на "Спартак"?

- За мен е важно отбора да спечели. Това, че вкарах просто беше бонус емоция, чувството беше страхотно!

- Вълнуваш ли се от първия гол?

- Разбира се!

- Какви бяха наставленията, от страна на треньора, към теб?

- Треньорът ми каза да спазвам тактическа дисциплина, да бъда спокоен и както той, така и целия отбор ще ме подкрепят, за което им благодаря!

- Получи ли поздравление от съотборниците си и от юношеския отбор?

- Да, поздравиха ме !

- Ти си пример за подражание за младите "соколи" в школата на "Спартак", какво би ги посъветвал?

-Не се възприемам за такъв, но ако за някой съм модел за подражание ще значи много за мен. Бих посъветвал малките да не спират да преследват мечтите си, да вярват и да не се отказват!

- Треньорът стриктно следва плана, заложен от ръководството и дава възможност на много млади таланти от школата на "Спартак". Това амбицира ли младите футболисти?

- "Спартак" е нашият отбор и няма по-хубаво нещо от това, да се разчита и дава шанс на юноши от нашата школа!

- Досега не се обръщаше достатъчно внимание на школата и не се възлагаха големи надежди на нас. Сега нещата стоят различно. В мъжкия отбор играем 6 юноши на клуба, на нас ни се дава шанс и ние ще се постараем да засвидетелстваме гласуваното ни доверие. Обеден съм, че това допълнително стимулира нас, младите футболисти, и ни кара да вярваме!

- Какво беше настроението в съблекалнята на полувремето?

- Всичко беше нормално, не се радвахме, защото имахме още 45 минути, в които трябва да играем на 100%, след това можем да се насладим на успеха. Бяхме напълно концентрирани и под въздействието на адреналина от мача!

- Кой е твоят кумир във футбола, на когото искаш да подражаваш?

- Винаги съм се възхищавал на двама играчи - Фернандо Торес и Кристиано Роналдо. И двамата са много големи футболисти с огромен дух и нюх за гола.

- Конкуренцията на върха в атаката е много голяма, въпреки че всички нападатели са под 20 години, имаш много силни съотборници. Смяташ ли, че си подготвен да се бориш за титулярно място?

- Да, конкуренцията е голяма, всички тренираме на 100%, защото всеки иска да играе. Аз винаги съм готов да вляза и да се раздам за отбора, затова дали ще започна от първата минута решава треньора.

- Привържениците на "Спартак" ти благодарят за отделеното време и ти пожелават успех!

- Благодаря им от сърце!



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 23/04, 16:10

Слагат камери на кофите да следят кой как си хвърля боклука във Варна
Дата: 23/04, 16:07

Кметът на Варна моли гражданите да почистят града на един от най-светлите християнски празници
Дата: 23/04, 15:48

Русия отменя Шествието на Безсмъртния полк заради страх от атентати
Дата: 23/04, 15:47

Познахте ли ги? В БТВ разровиха архивите и си спомниха за велико шоу
Дата: 23/04, 15:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия