Проф. Гигов за починалата в Пловдив жена след ваксина: Смъртта й e случайност


Дата: 15/03, 13:47

Снимка Булфото

Известен наш професор коментира случая с 57-годишната българка, която почина след ваксинация в Пловдив. Ако не се ваксинираме, рискът е голям. Преди да се направи имунизация, добре е хората да се консултират с личните си лекари. Температура, общо неразположение, зачервяване на мястото на убождане са приемливи странични реакции на ваксините. Това сподели пред БНР проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб.

Той поясни, че ваксинацията с "Пфайзер" и с "Модерна" продължава, до дни се очаква да се възобнови тази с "АстраЗенека".  

По думите му предстои ваксинирането на хората, които влизат в пета фаза, и уточни, че разпределянето на ваксините се определя от гъстотата на населението и от заболеваемостта. 

Избор на ваксина в момента е труден заради намалените количества... Много често фирмата производител променя плановете ни. Ако изоставаме, после трябва да наваксваме, обясни проф. Гигов. 

,,В момента има проблем с доставката на оксфордската ваксина "АстраЗенека". Проблемът по-скоро възниква от смъртния случай, който се случи в България, и докато не се уточнят всички подробности по отношение на причинно-следствена връзка между ваксина и смъртен случай тя няма да се прилага. Мое лично становище е, че няма връзка между двете. Това е случайно съвпадение. Това е становище и на ЕК, и на други страни. Има обща позиция на ЕК и самата фирма "АстраЗенека", но чакаме и нашето конкретно виждане по въпроса на нашите специалисти'', коментира проф. Гигов, пише Novini.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Предимно слънчево в петък
Дата: 29/03, 04:00

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 03:10

На 29 март имен ден празнуват всички, които носят името Марко
Дата: 29/03, 03:00

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 02:40

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 02:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия