Журналистът Виктор Иванов: ГЕРБ може да се възползва от вратичка в Конституцията и кабинетът "Даниел Митов" да бъде приет


Дата: 22/04, 16:49

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: "Нова телевизия"

Журналистът от "24 часа" Виктор Иванов допусна неочакван вариант на развръзката с избирането на нов кабинет.

"Това, което ме изненадва, е нежеланието на ГЕРБ да върнат бързо мандата което ми навява подозрения, че ще опитат да използват една вратичка в Конституцията - реално да го прокарат с по-малко от очакваните 121 гласа. Всъщност, правителство се избира с повече от половината присъстващи депутати. При паднал кворум ГЕРБ могат да си изберат правителство. Появиха се днес непотвърдени информации, че има дипломатически натиск за приемането на правителството на Даниел Митов. Но въпреки всичко според мен това все още са спекулации. Ние оставаме на сценария за много бързи парламентарни избори на 18 юли. Бойко Борисов не очакваше да спечели толкова много. Слави Трифонов също не очакваше да спечели толкова много. Всички останали в парламента са в шок и ужас, а Румен Радев се опасявам, че и той не знае какво прави", каза Иванов в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Реално няма определен ред за гласуването - вариантът първо да се гласува министър-председател, а след това за кабинета, беше въведен при гласуването за правителството на Сергей Станишев. Не знам дали си спомняте, че той направи две правителства. Първият път умишлено извъртяха така процедурата, за да го изберат него за премиер и да не му изберат правителство, за да може ДПС да влезе в коалицията. Тогава едни депутати се разсейваха и отиваха до тоалетната. Реално нищо не пречи правителство и премиер да се гласуват "анблок", коментира още той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съдът решава ще останат ли в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров
Дата: 16/04, 07:27

Външните министри от ЕС се събират извънредно след атаката на Иран срещу Израел
Дата: 16/04, 07:10

Депутатите изслушват председателя на ДАНС и финансовия министър
Дата: 16/04, 07:02

Зеленски призовава за повече западна подкрепа за Украйна
Дата: 16/04, 06:002 Коментара

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 16/04, 05:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия