Плевнелиев: В САЩ продават на БМВ огромна земя за 1 долар и процъфтяват. Ако българин го направи, ще го окачат на бесилото


Дата: 22/04, 17:06

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: "Нова телевизия"

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) се обяви против желанията за спирането на концесията на Летище София.

"Оттук нататък ще видим какво ще сътворят новите, които идват, но дотук единственото, което правят, е да хулят собствената си държава, собствената си икономика, собствените си институции, да не спазват собствените си закони. Извинете, но концесия, която трябва да бъде спряна... аз питам българските граждани - какво лошо има летището на Мюнхен, което е едно от десетте най-качествени в света, да управлява летището на София. Какво лошо има в това стратегически инвеститори като летището на Мюнхен да вземат и да оправят това в нашата столица, да построят нов терминал. Защото обратното е лошо - ако нашите деца продължават да живеят в държава, която е пропита в собственото разбиране на всеки за институции, за закони, за това как работи администрацията, ако щете от нежеланието да работим със стратегически инвеститори", каза той в предаването "Пресечна точка" на БМВ.

"В Съединените щати на БМВ 3000 декара земя беше продадена за 1 долар и тази община днес цъфти. Ако някой българин днес реши да продаде на БМВ земя в България за 1 долар, ще бъде окачен на бесилото. Толкова ли трябва да сме неадекватни към елементарните начини, по които ние можем да направим децата и държавата си богати. И когато идват стратегически инвеститори, а те не са много, дайте им това летище, защото след 10 години ще се гордеем с него, а пропуснахме толкова шансове. Забележете летището в Белград, летището в Букурещ, ако щете летището в Атина", коментира още той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Няколко места във Варна и региона остават без ток днес
Дата: 23/04, 08:54

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев
Дата: 23/04, 08:401 Коментар

Пуснаха запис от момента, в който Димитър Стоянов вади пистолет срещу служител на НАП
Дата: 23/04, 08:261 Коментар

Д-р Николова: Държавата да се размърда и да осигури безплатни ваксини и тестове за коклюш
Дата: 23/04, 08:242 Коментара

Две леви формации се регистрират за изборите днес
Дата: 23/04, 08:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия