Пътната полиция на Нидерландия издири шофьор във Варна, за да му прибере 240 евро глоба


Дата: 24/06, 15:21

илюстрация Pixabay

Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Нидерландия на 53-годишния Димо Д. в размер на 240 евро. Глобата му е била наложена, за това че на 5 ноември 2020 г. е шофирал автомобил с неизправност и е нарушил Кодекса за движение на пътищата на държавата. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Решението на властите в Нидерландия е влязло в сила на 28.12.2020 г и е с давност до 28 декември 2025 година. За прилагане на принципа за взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз, нидерландските власти са изпратили удостоверение.

Предвид местоживеенето на глобеното лице компетентен да разгледа делото бе Окръжен съд – Варна. Съдебният състав намери, че са налице условията за признаване на решението на холандските власти, тъй като липсват доказателства за пълно или частично изпълнение на задължението. Освен това удостоверението на решението за налагане на финансова санкция отговаря на изискванията и давността не е изтекла. Деянието представлява нарушение и по Българското законодателство и лицето е наказателно отговорно, а наложената санкция е по-голяма от изискуемия от закона минимум.

Поради изтъкнатите доводи, Варненският окръжен съд прецени, че следва да признае изпълнението на финансова санкция спрямо Димо Д., който следва за плати глобата от 240 евро, с левова равностойност – 469,39 лева. Съдебният акт ще бъде изпратен за незабавно изпълнение на органите на ТД „НАП – Варна“. Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 06:10

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 06:10

В Полша задържаха мъж, заподозрян в подпомагане на нападение срещу Зеленски
Дата: 19/04, 06:00

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 05:30

Ректората на Софийския университет се нуждае от спешен ремонт
Дата: 19/04, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия