С етно джаз концерт в Летния театър на 8 август виртуозите Теодосий Спасов и Влатко Стефановски дават начало на най-новия варненски фестивал


Дата: 07/08, 21:00

Теодосий Спасов ще бъде артистичен директор на най-новия варненски фестивал. Негова ще е последната дума при избора на участниците в тридневния етно музикален формат, чието първо издание ще е през 2022 г.

За нетърпеливата варненска публика обаче маестро Спасов и неговият музикален "съучастник" - виртуазният Влатко Стефановски от Северна Македония, излизат на сцената на Летния театър още тази неделя - на 8 август 2021 г. 

Двамата дългогодишни приятели ще са звездите на първия международен етно джаз концерт „БРАТИМЕНЕ”.

Екипът на фестивала и организаторите от Двореца на културата и спорта, фондация „Талантите на България” и „Интершоу” разпределят подкрепа на млади таланти във всички области на българската култура, средствата за която се събират от дарения и процент от приходите от концертите на фестивала.

"Единомислието на сцената по-скоро е въпрос на ниво. Когато нивата си съвпаднат, нещата стават лесно, ако не - единият винаги се мъчи". Така Теодосий Спасов обясни дългогодишното си сътрудничество с Влатко Стефановски, който допълни: "Нашият символичен мост вдъхновява. Когато човек свири трябва да разказва приказки. Виртуозността сама по себе си не е достатъчна. Всички могат да бъдат виртуози, проблемът е вдъхновението. Вече повече от 40 години свиря непрекъснато композиции, вдъхновени от македонската традиционна музика. Същото го прави и Теодосий. Експериментира с различни стилове, но бекграунд му е българският фолклор".

В програмата на концерта в неделя са и Стоян Роянов-ЯЯ с неговата група, Формация "Арт денс" с хореограф Нина Козина, "Светлинно шоу Палячи".

Първите 100 зрители, които в периода от 3-ти до 6-ти август закупят билет от каса Летен театър, могат да се възползват от комплимента на организаторите - двама с един билет за определени ценови категории. Повече информация и условия - на касата на Летен театър.

Билети за проявата могат да бъдат закупени и от Фестивален комплекс, Еventim.bg и Грабо.

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мария остана без роза от Ергена и напусна предаването
Дата: 25/04, 23:21

Прах от Сахара обхваща Турция
Дата: 25/04, 23:07

Криси прекъсна срещата на Магдалена с Алек и се появи с нощница и грим
Дата: 25/04, 22:51

Над 600 ракети са изстреляни днес срещу градушката
Дата: 25/04, 22:32

Шофьор се заби в патрулка в Хасково
Дата: 25/04, 22:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия