Служителка на ДАИ си каза заплатата пред цяла България


Дата: 28/03, 10:24

Булфото

Вчера служителите от ДАИ - Пловдив започнаха безсрочна ефективна стачка започнаха. Стачката е част от националния протест в системата на ИА "Автомобилна администрация" в цялата страна, предаде БТВ и Пловдив 24.

Исканията на служителите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности; увеличаване на основните работни заплати с 30%; назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование; осигуряване на качествено работно и униформено облекло на всички работници и служители; подобряване условията на труд, обновяване на материалната база и осигуряване на модерно и качествено техническо оборудване.

"Работата, която извършваме, не е недостатъчно платена. Извървяхме процедура за ефективни стачни действия, имаме и арбитражно споразумение, според което ние нямаме право да преустановяваме работата в агенцията, но можем да я изпълняваме с намален обем". Това заяви пред Plovdiv24.bg Стойчо Стойчев, инспектор към Държавната автомобилна инспекция - Пловдив.

Гергана Харизанова работи в държавната автомобилната агенция от 13 години. За това време само веднъж е имало актуализация на заплатите им.

"Заплатите са ужасни ниски. 1000 лв. ми е чистата работна заплата. Максимум за две седмици стига, защото имам и дъщеря, която е гимназистка и разходите са огромни. Даже няма да се учудя, ако хигиенистката, която работи при нас, взима повече пари от мен“, обясни пред bTV Гергана Харизанова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 13:10

Денков: Помните ли "Лафка"? Е, държавата ще свърши като нея, ако Пеевски е във властта
Дата: 27/04, 13:06

Деси Цонева: Изследвахме се и се оказа, че всички сме болни
Дата: 27/04, 12:53

Мутафчиев: Всеки час е важен за обединение на лявото престранство
Дата: 27/04, 12:40

Мъж и жена са приети в пловдивска болница в тежко състояние заради кърлежи
Дата: 27/04, 12:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия