Съдът отмени наказанието на полицай във връзка с издирването на Митко от Цалапица


Дата: 17/04, 23:43

Снимка Личен архив

Пловдивският административен съд отмени заповедта на шефа на местната полиция, с която служител на Районното в Стамболийски е наказан с писмено предупреждение за срок от три месеца за забавяне при издирването на Димитър Малинов от Цалапица.

Младежът изчезна на 20 юли м. г., два дни по-късно близките му подали сигнал за това към органите на реда, а късно вечерта на 26 юли тялото му беше открито на сметище край селото.

Наказаният е младши оперативен дежурен, който застъпил на смяна на 23 юли 2023-а. Бил запознат, че по молба на роднините предния ден Димитър Малинов бил обявен за местно издирване, но търсенето по обичайните места на пребиваване на момчето и разговорите с негови приятели и познати не дали резултат. Затова били подготвени документите за обявяването на младежа за общодържавно издирване. След като се разбра, че става дума за убийство  и соченият за извършител Рангел Бизюрев избяга в чужбина, беше назначена проверка и последваха наказания, включително бяха освободени началниците на полицията в Пловдив и Стамболийски  Васил Костадинов и Ангел Керпиев.


Комисията, извършила проверката, излязла със становище, че младшият оперативен дежурен не трябва да бъде наказван, но въпреки това била издадена заповед за санкцията "предупреждение". Той я оспорил и административните магистрати я намират за неоснователна. "В заповедта не е направена съпоставка между задължения на служителя и действия, които не са осъществени в пълнота. Не са индивидуализирани и твърдените непредприети неотложни издирвателни мероприятия", е записано в мотивите към решението. То е окончателно и не подлежи на обжалване, пише "24 часа".

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доналд Тръмп е глобен с 9000 долара
Дата: 30/04, 19:14

Камион връхлетя кола, в която беше кмета на Кричим
Дата: 30/04, 19:07

Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Дата: 30/04, 18:54

Община Варна и доброволци почистват бул. "Васил Левски"
Дата: 30/04, 18:50

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 30/04, 18:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия