Вътев прави закон за кооперативите


Дата: 18/04, 18:09

снимка Булфото

Земеделският министър заедно с браншови организации ще правят нов закон за кооперативите. Вътев заяви, че сдружаването ще доведе до по-добри икономически резултати, ще оптимизира разходите по агрохранителната верига, както и ще подобри позициите на българските производители на пазара.

Всички участници се обединиха около необходимостта от регламентиране на функциите и дейността на кооперативите, като форма на обединения на физически и юридически лица от сектора. Работната група беше единна, че сега действащият Закон за кооперациите не трябва да се променя.

От своя страна представителите на браншови организации подкрепиха идеята и посочиха, че кооперирането ще им предостави възможност за успешна реализация и ще се постигне по-ниската себестойност на продукцията. В новия нормативен акт следва да се отчитат особеностите в дейността на кооперативите на земеделски производители, както и да се защитят интересите на всички участници в тях.

На срещата бяха определени участниците от работната група, които да работят по изготвянето на анализ на настоящата ситуация, както и за проучването на опита на другите страни в тази сфера, след което резултатите ще бъдат дискутирани на последващо заседание, пише БГНЕС. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 01/05, 16:40

Малка акула изплава от водата на плаж в Бургас
Дата: 01/05, 16:37

Писател: Детската болница трябва да е държавна
Дата: 01/05, 16:25

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 01/05, 16:20

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 01/05, 16:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия