Правосъдният министър: Жертвите на домашно насилие вече усещат подкрепа от държавата


Дата: 26/04, 11:21

Снимка Булфото, архив

Допреди няколко години почти нищо не се чуваше за жертвите на домашно насилие, те самите избираха да останат в сянка. Напоследък по-високата информираност в обществото, законодателните промени, работата на държавата и неправителствения сектор доведоха до това, че жертвите на насилие усещат подкрепа и не се страхуват да заявят високо и пред всички, че има проблем и на този проблем трябва да се търси решение. Това заяви министърът на правосъдието Мария Павлова при откриването на благотворителната изложба "Изкуство срещу насилието" под патронажа на УНСС, пише focus-news.net.

По време на събитието беше презентирано и безплатното мобилно приложение в помощ на пострадали от домашно насилие "Помогни ми“, разработено от Националното бюро за правна помощ.

Организатори на инициативата са Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ и Български филмов институт.

МП активно работи по няколко законопроекта, а по програма "Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм само за последния програмен период са реализирани 8 проекта, свързани с превенция от домашно насилие, които в последните 4 години бяха изпълнявани от 5 неправителствени организации и 3 органа на съдебната и изпълнителната власт, подчерта още министър Павлова.

"Радвам се, че се събрахме за една благородна кауза. За едно общество, свободно от насилие и основано на равенство и то точно чрез изкуството“, каза при откриването на изложбата д-р Иван Начев, който в момента ръководи Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер.

Винаги се радваме да сме домакини на подобни прояви, защото изкуството наистина възпитава, заяви ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Репортерка на БТВ показа кошмара на пътя: 1 милион българи се прибират
Дата: 06/05, 15:19

Денков за испанско издание: Установихме, че ГЕРБ до голяма степен е контролирана не от Борисов, а от Пеевски
Дата: 06/05, 15:12

Зрителите разсипаха Натали Трифонова в "Денсинг старс" и тя се разплака
Дата: 06/05, 15:11

6 хиляди лева на лайф: Рачков втрещи България с хонорара на Фънки
Дата: 06/05, 15:03

Германия временно отзова посланика си в Русия
Дата: 06/05, 15:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия