Служебният премиер: Тази седмица се справихме с две кризи


Дата: 26/04, 14:42

снимка Булфото

Две кризи се наложи да разрешим тази седмица, тъй като в работата на служебния кабинет е не само да организира честни избори, но и да решава неотложните проблеми на българските граждани. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на редовното заседание на МС в петък.

„Гасихме два „пожара” с вицепремиера и министър на финансите. Единият от тях беше в сектор „Земеделие”. На земеделците, съгласно споразумение от 12 февруари тази година, беше обещано до 22 април да им бъдат изплатени средствата по така наречената „украинска помощ”. За два дни намерихме как да се случи това. Предвидени са 300 милиона. Поехме ангажимент до 15 май да бъдат изплатени”, заяви Главчев.

„Втория „пожар” беше с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол. Те имаха същия проблем. Вчера, с постановление и решение на Министерския съвет, предвидихме и за тях 250 милиона, които ще бъдат изплатени до края на годината, след получаване на нотификация от ЕК”, заяви Главчев.

„Обобщаващото и в двата случая е, че можем да използваме една сентенция от преди повече от век - можеш да излъжеш много хора за кратко време, малко хора за дълго време, но всички и завинаги няма как да ги излъжеш”, каза Главчев.

Той обясни, че въздействието върху бюджетното салдо е неутрално. „Няма влошаване на бюджетното салдо и съответно - повишаване на бюджетния дефицит. Оставаме на нашите цели за еврозоната през 2025 година”, каза Главчев, цитиран от Нова тв.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Не градушка и дъжд, а живи създания валят от небето
Дата: 06/05, 19:09

Ники Кънчев раздаде 4500 лева на Гергьовден в "Стани богат"
Дата: 06/05, 19:03

В последния почивен ден пътищата са задръстени
Дата: 06/05, 18:581 Коментар

Лавров заплаши страна с ядрена сила с удари по нея
Дата: 06/05, 18:282 Коментара

Полицията залови бус, пълен с мигранти край Атия
Дата: 06/05, 18:071 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия