Николай Денков: Случаят "Нотариуса" е най-потресаващото проявление на скритата власт


Дата: 30/04, 16:24

Снимка Булфото

Бившият ни премиер прикова вниманието върху себе си с това, което обяви.

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Въпреки всички опити да бъде обезкървен и заглушен с пудел-скандали, случаят "Нотариуса" продължава да е най-потресаващото проявление на скритата власт на службите и прокуратурата, която изнудва, заплашва и съсипва всеки, който застане на пътя ѝ. 

Това заяви в своя позиция във Фейсбук бившият премиер акад. Николай Денков, цитиран и от novini.bg. 

"Три месеца след началото на разследването резултати няма. Няма повдигнати обвинения, няма действия срещу служители на МВР, за които излязоха достатъчно данни, че са били в контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Вчера Антикорупционният фонд разкри, че още през 2022 година, според справка на ГДБОП, изпратена до прокуратурата, Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. 

Силовите структури оглушително мълчат по случая, но без никакви задръжки подхвърлят внушения - снимки, документи с неясна автентичност, свидетели с неясни мотиви и още куп следствена информация по измислени скандали", посочи Денков.  

Най-големият проблем не е, че такива средства се използват срещу политици в предизборна кампания. Ние трябва да можем да понесем и повече. Най-страшното е, че абсолютно всеки може да се окаже на мушката на скритата власт, ако засегне интереса на онези, които държат институциите-бухалки. Много невинни хора и честни бизнеси наистина стават жертва на този октопод и сега – и ще става все по-зле, ако не довършим правосъдната реформа, каза още той. 

ГЕРБ и ДПС ни атакуват с кална и мръсна кампания, защото скритата им власт, за която никой не е гласувал, може да загуби всичко, ако успеем да я разградим. Можем обаче да живеем в нормална европейска държава, вместо в балканска диктатура, ако заедно върнем реалната власт на хората на изборите на 9 юни, коментира още акад. Денков. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БДЖ пуска луксозна ретро мотриса между София и Банкя за 24 май
Дата: 17/05, 19:00

Адм. Ефтимов: Трябва да укрепим ЕС, така че да можем да защитаваме нашата земя
Дата: 17/05, 18:50

След смяна на ръководството сменят и името: ФКЦ става НДК Варна
Дата: 17/05, 18:40

Задържаният за неприлични предложения инспектор от ИВСС подаде оставка
Дата: 17/05, 18:32

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 18:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия