Черно море Тича обърна Спартак (Плевен) и прати серията в трети мач


Дата: 01/05, 21:23

Кадър: Макс спорт

Баскетболистите на Черно море Тича съхраниха надежди за втория кръг в плейофите на Sesame НБЛ. Селекцията на Георги Давидов матира Спартак Плевен с 80:74 във втората четвъртфинална среща, изиграна в зала „Христо Борисов“. „Моряците“ трябваше да играят ролята на изоставащи през огромна част от мача, но в хода на заключителната четвърт възкръснаха и разочароваха състава, воден от Любомир Минчев, пише BGbasket.

Драматичният успех е първи за Давидов начело на варненския отбор, който показа съвсем друго лице в сравнение с първия мач от четвъртфиналите. По този начин Черно море изравни серията срещу „синьо-белите“ до 1:1 победи. Серията се мести в Плевен, а третият решителен мач ще се състои на 3 май (петък) в Плевен.

Шеметното темпо властваше в откриващите минути и това да де предпоставки за размяна на бързи кошове. Къртис Джоунс и Иван Спиров поеха отговорността в офанзивен план за домакините, докато от другата страна Талиб Занна и Джулиън Люис имаха какво да предложат в този елемент. Постепенно двата отбора започнаха да изпитват трудности в атака, а проблясъци на Джоунс издействаха точка аванс на „моряците“ в края на встъпителния период.

Тенденциите, свързани с бързите нападения и слабата резултатност, не се промениха и в началото на следващата десетка. Епизодичното включване от пейката на Ивко Ивков и Родни Първис, както и по-агресивната игра в защита, доведоха до еднолично водачество за гостите. Морис Крийк и Спиров отвърнаха на предизвикателството, но „синьо-белите“ не се огънаха и се оттеглиха в съблекалнята при 35:31.

Статуквото рядко се променяше и на старта на третата част, като безплодните отново попаднаха под светлините на прожекторите. Цветомир Чернокожев имаше други планове и със съдействието на точния си мерник зад дъгата остави спартаклии на шофьорското място. Варненският отбор не бе готов да се предаде и продължи да диша във врата на своя съперник чрез Аверил Ъгба, Спиров и Джоунс, но Първис и Занна направиха така, че плевенският тим да си извоюва 6-точков актив след 30 минути игрово време.

Константин Тошков пое щафетата в откриващите минути на заключителната четвърт и гостите оставиха водачеството в ръцете си. Все пак усилията на Спиров и Джоунс отново дадоха резултат, тъй като домакините провокираха пълен обрат с по-малко от 3 минути, оставащи на часовника. Джоунс нямаше спиране и се погрижи „моряците“ да дръпнат с 5 плюс, след което Николай Стоянов и Чернокожев доближиха спартаклии само до точка. Впоследствие Джоунс за пореден път съсипа нервите на гостите с тройка, а докрая с точни фаулове варненци биха.

Къртис Джоунс завърши със страхотните 38 точки, 20 добави Иван Спиров, а с 14 се отчете Аверил Ъгба, който бе обявен за баскетболист №1 на редовния сезон.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Естетичната медицина е по-безопасна, когато си в опитни ръце
Дата: 16/05, 01:00

Словашкият вицепремиер: Състоянието на Фицо в момента не е опасно за живота му
Дата: 16/05, 00:57

В лаборатория „ЛИНА”: PCR тест за коклюш, гастро панел и изследвания за диабет
Дата: 16/05, 00:40

Путин пристигна на държавно посещение в Китай
Дата: 16/05, 00:34

Как се правят здрави нерви?
Дата: 16/05, 00:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия