Диана Русинова след трагедията в Пловдив: Това е резултатът от безхаберието на институциите


Дата: 13/05, 14:57

Снимка ФБ

Пътен експерт направи брутален коментар на жестоката катастрофа с две жертви в Пловдив.

Ето какво написа Диана Русинова в личния си профил във фейсбук:

Ето това е резултатът от безхаберието на институциите. Млади хора, които са си повярвали, че са безсмъртни и че хубавите коли и многото пари ги пазят, но се оказа, че за тях черните чували са същите като за онези без коли и без пари.

Тази катастрофа е резултат от арогантността и лицемерието на едни млади хора, позабогатели по странен и вероятно не много законен начин. Крайно време е да има нормализиране в обществените отношения и обществения договор наречен Закон за движението по пътищата да започне да се спазва. Този закон важи както за нас водачите, така и за администрациите стопанисващи пътища (общини и АПИ). На фона на грубото нарушаване на ЗДвП от страна на Столична община, тази катастрофа показва именно защо е толкова важно всички да работим заедно, ръка за ръка и да се борим с този толкова сериозен обществен проблем наречен безопасност на движението по пътищата.

Прави впечатление, при това ПТП, че на същото място е имало и друг инцидент, видно от некролозите и паметника по средата на платното за движение. В тази връзка е необходимо община Пловдив да положи усилия за това да провери нивата на безопасност и ако се налага да приложи чл. 36л от Закона за пътищата, като възложи целенасочена инспекция по пътна безопасност в този участък от пътя. Така, независимо от причините за този трагичен инцидент ще се проверят нивата на безопасността и ако се налага ще се приложат мерки за повишаване на сигурността, така че да гарантираме живота и здравето на гражданите ни.

Все още очаквам МВР и НАП съвместно да започнат проверки на всички онези младежи с твърде скъпи коли, които обикновено са в основата на жестоките катастрофи и наглите нарушения на правилата за движение по пътищата. Може би е редно да се намеси и Главният Прокурор, с цел цялостна проверка на подобни скандални фигури, а същото така в условията на предизборна кампания очаквам да видя и какво конкретно ще предложат кандидатите за народни представители по този толкова съществен и наболял за обществото ни проблем.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Даниел Димов: Борихме се за тази мечта и тя се сбъдна
Дата: 24/05, 02:20

Трима млади мъже са задържани за отглеждане на канабис в с. Попинци
Дата: 24/05, 02:00

Спортният директор на ЦСКА: "В последно време има прекалено много съдийски грешки"
Дата: 24/05, 00:54

Боклуци плуват по р. Банщица към р. Струма след дъждовете
Дата: 24/05, 00:37

Шолц: ЕС не се нуждае от собствено ядрено оръжие
Дата: 24/05, 00:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия