500 души чакат за 1 майстор след градушката, КАТ взе важно решение


Дата: 15/06, 13:15

Кадър ФБ

В Нова Загора, поради извънредна ситуация, се наблюдава значително натрупване на хора, които чакат за смяна на автостъкла. Само един майстор е наличен, и пред него се е образувала опашка от 500 души, като подобни списъци с чакащи има и в околните градове. Живко Димитров, един от чакащите, изразява безпокойство относно несигурността дали ще има налично стъкло и възможността за смяна да настъпи дори след месец. Той също така подчертава допълнителните разходи, които би понесъл, ако реши да потърси услугата в друг град, предаде БТВ.

В отговор на тази ситуация, полицията е решила временно да преустанови налагането на глоби за шофьорите със счупени стъкла. Галя Захариева, кмет на община Нова Загора, обяснява, че е постигнато споразумение с КАТ за толеранс, тъй като много семейства са засегнати и не е възможно всички автомобили да бъдат ремонтирани за кратък период от време. Автомонтьорът Димитър Платиканов посочва, че цената за смяна на стъкло варира между 250 и 1000 лева.

Тази ситуация подчертава важността на наличието на достатъчно ресурси и персонал за справяне с извънредни ситуации, както и значението на гъвкавия подход от страна на властите при управление на кризи, които засягат голям брой граждани. Освен това, тя илюстрира как непредвидени събития могат да доведат до значителни икономически трудности за отделни лица и общности.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



България става почти като Дубай в следващите дни
Дата: 18/06, 16:22

Многодетен баща от Варна завършва изкачването на всички български планини този петък
Дата: 18/06, 16:20

Разработиха нов вид витамини
Дата: 18/06, 16:20

Футволеят се завръща на плажа във Варна
Дата: 18/06, 16:17

Турция: Предотвратихме нов голям атентат в мол в Москва
Дата: 18/06, 16:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия