Цените на имотите във Варна изпревариха тези в столицата


Дата: 29/06, 08:53

кадър: Нова тв

Статистиката показва поредно поскъпване на цените на жилищата. За първите три месеца от тази година цифрите сочат, че най-високият ръст е във Варна. Данните показват цели 9% ръст за първото тримесечие на тази година, което макар и с малко изпреварва дори и София. По всичко изглежда обаче, че покачването на цените не спира клиентите и интересът остава голям. 

Илияна Грудева си търси голямо жилище в морската столица. "Искам многостайно жилище. Тристайно, най-малко, тъй като съм с 3 деца, които вече са на възраст, на която имат нужда да бъдат в отделни стаи. Поради тази причина имам нужда от голям апартамент", заяви пред NOVA Илияна Грудева.

Решила е, че точно сега е моментът за покупка. "Предвид факта, че на пръв поглед цените наистина растат във всеки изминал момент. И освен това - опасността да влезем в еврозоната и да не знам какво да правя и какво ще се случи с цените тогава", твърди Илияна. 

А сега цените на имотите във Варна се оказаха на първенец по скъпотия в цялата страна. Ръстът с 9% обаче не отказва кандидати за ново жилище. "Ръстът на цените по никакъв начин не спира купувачите. В известна степен даже ги мотивира да взимат решения за покупка, тъй като от години вече си говорим как цените ще падат, кредитите ще се качват - това продължава да не се случва. Хората в крайна сметка, наблюдавайки пазара виждат какво става и се ориентират към бърза покупка, за да не изтърват жилища, тъй като след месец - два, цените може би ще са още по-високи", посочва Ивайло Градев, Национално сдружение "Недвижими имоти".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Голям турски град се моли на България за вода
Дата: 01/07, 12:14

Идва голям проблем с новите пенсии и "швейцарското правило", предупреди експерт
Дата: 01/07, 12:12

Павлин Николов: Гетов не е напускал Спартак
Дата: 01/07, 12:06

Ниво 2 за ураган и торнадо до часове в България обяви "Метео Балканс"
Дата: 01/07, 12:05

Задържаха рецидивист във Варна за побой и грабежи
Дата: 01/07, 12:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия