Първи немски гигант обяви: Продаваме само електромобили от 2025 година


Дата: 16/05, 16:04

Пиксабей

Продажбите на електрически автомобили в Европа, а и извън нея, не оправдават очакванията и много производители преразглеждат плановете си, удължавайки живота на моделите и двигателите с вътрешно горене, докато чакат по-добри времена. Opel обаче не е сред тях, като компанията потвърди първоначалните си планове да продава само електрически автомобили на Стария континент от 2025 г., предаде automedia.investor.bg.

Това беше заявено директно от изпълнителния директор на Opel - Флориан Хютл, който в интервю за Automotive News заяви, че в Рюселсхайм залагат на електричеството, а целта е да направят новите EV автомобили наистина достъпни за по-широка клиентска база.

Изявлението на шефа на марката идва по време на представянето на новия електрически Opel Frontera, наследник на Crossland. Той се предлага с мек хибрид или с двигател, захранван с батерии, чийто деклариран пробег, изчислен според цикъла WLTP е над 300 км за основната версия и над 400 за версията Longe Range. Цените на електрическия вариант в Германия стартират от 29 000 евро.

Изборът на задвижване е възможен благодарение на мултиенергийната платформа на Stellantis, която обаче Opel не иска да продължи да използва. „С Frontera и новия Grandland ние завършваме първата фаза на електрификация на Opel, където електрическите задвижвания и двигателите с вътрешно горене съществуват едновременно“, обяснява Хютл и допълва:

„Ще продължим напред със следващото поколение модели на Opel, които ще бъдат чисто електрически. Даваме добър пример с концепцията Experimental. Opel обича да работи с концептуални автомобили и ги превръща в реалност. The Experimental показва следващата стъпка в нашите планове да бъдем напълно електрически.“

За да направи електричеството още по-достъпно, Opеl ще разработи нов EV модел с начална цена под 25 000 евро. Всъщност това ще бъде „братовчед" на новия Citroen C3 и на следващата електрическа Fiat Panda, следователно базиран на платформата Smart Car на Stellantis.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На днешната дата в историята
Дата: 01/06, 07:13

Хороскоп за събота
Дата: 01/06, 07:04

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 06:20

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 06:00

Безплатни консултации на 08.06.2024 г. в София, с доц. д-р Салим Шентюрк, водещ специалист по неврохирургия
Дата: 01/06, 05:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия