Тежък удар за БТВ


Дата: 12/05, 14:30

Пиксабей

Че БТВ и Нова ще имат сериозни проблеми след забраната за реклама на хазарт е повече от сигурно.

Все пак е възможно президентът Радев да наложи вето, но пък ентусиазмът на управляващите едва ли ще спре и в следващото народно събрание. 

Според някои експерти целта е да се принудят телевизиите да сменят собствеността си и управляващите да поемат напълно контрола над тях.

Така по-лесно ще бъде установена тотална власт подобна на тази в евразийските държави с авторитарно управление.

Това няма да е много трудно.

В България и без това заради застаряването на населението масата живее с носталгия, примесена с измислици, от миналото и няма демократични ценности. 

Икономиката в голяма част още е феодализирана, базирана на разрешителни режими, разпределени територии, концесии и ресурси, което създава маса от послушно и зависимо население. Не върховенството на закона и идеите за иновации и свободната конкуренция, а шуробаджанащината и близостта с властта са основен фактор в нашенския модел. 

Да не забравяме и гигантската администрация, която е лесна за контрол. 

Контролът над големите е изключително важен, за да се пристъпи към плана за авторитарна власт в България. 

За целта те трябва да бъдат омаломощени финансово и да нямат приходи от независими източници на финанси по пазарен път.

Хазартът не е социално полезен бизнес, но за съжаление за България е голям бизнес, поради липса на други такива. 

Двете най-големи частни телевизии у нас – Би Ти Ви и Нова, са в истински ступор от промените в Закона за хазарта, които напълно забраняват рекламата на бетинг компании и казина.

Изненадващото решение на депутатите, прието само за седмица без дебати и публично обсъждане, свари буквално по бели гащи шефовете на медиите. Оказва се, че и Би Ти Ви, и Нова ще загубят десетки милиони левове от промяната в закона, което ще се отрази и на програмата.

„В телевизията е страшно! Началниците заседават всеки ден часове наред, финансовите директори непрекъснато смятат някакви таблици с мрачни физиономии. Говори се, че ще има сериозни съкращения, както и редуциране на бюджетите. Възможно е много от по-скъпите предавания да не бъдат реализирани и изобщо да отпаднат”, разкрива пред „Уикенд” журналист от Би Ти Ви.

По неофициална информация, медийната група е получава солидни постъпления от реклама на хазартни компании, излъчвани основно в спортните канали. Приходите със сигурност са били в милиони. Затова най-вероятно още от есенния сезон ще бъдат спрени някои от по-скъпите предавания. Под въпрос е дори „Ергенът” догодина, нищо, че прави голям рейтинг.

В Нова телевизия също са притеснени. Телевизията получава милиони годишно от реклами на хазарт и сега се чуди как да навакса загубите. Там също ще падат предавания, говори се и за съкращения в екипите на повечето продукции.

Със сигурност, нито Нова телевизия, нито Би Ти Ви ще снимат сериали тази есен. Всички проекти за продукции са били замразени. Дори най-евтиният сериал излиза над 1,5 милиона лева, така че медиите са решили да си спестят това сериозно перо. „Забравете за сериали, поне на този етап. През есента ще се излъчи само това, което е вече заснето. Не се предвижда нищо ново занапред”, коментира неофициално човек от Би Ти Ви.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Папата отправи специални пожелания към българския народ
Дата: 23/05, 16:42

Български семейства фалират с кредити заради абитуриентските балове
Дата: 23/05, 16:42

С 40 метра доброволци увеличиха алеята в Парк "Борисова градина - Галата"
Дата: 23/05, 16:36

Майката на едно от загиналите деца на "Алабин" осъди прокуратурата на 15 000 лева
Дата: 23/05, 16:36

Изненадващо Русия обяви 5 км буферна зона между себе си и анексираните ДНР и ЛНР заради "риск от проникване на терористи"
Дата: 23/05, 16:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия