Отчетоха над 70% ръст на кражбите от моловете


Дата: 09/05, 16:40

кадър Bulgaria ON  AIR.

Кражбите от магазини в моловете са скочили с над 70%. Крадците са доста изобретателни и преди празници крадат повече.
 
“В последните години нещата ескалираха и отиват от аматьорски кражби до организирани групи. Човек може да си поръчва какво да му бъде доставено. Разбира се - откраднато. Второ - хора крадат големи количества и имат канали за пласмент. Най-опасни са тези с големите торби, които изнасят големи количества", заяви председателят на УС на Българската ритейл асоциация (БРА) Венцислав Николов.

Николов каза, че алармите, които се слагат на предлаганите стоки, са за аматьорите и по-находчивите крадци ги заглушават. Професионалните крадци влизат с шапки, качулки и очила, за да не бъдат разпознати от записите от камерите. Председателят на ритейл асоциацията сподерля, че в повечето случаи крадците се вдижат на групи о 4-5 човека. Единият от тях винаги стои до входа на обекта със заглупително устройство.

“Един-двама разсейват персонала, другите двама пълнят торби. В едно от видеата се виждат огромни сакове със стока. Когато хванем такъв крадец, сме длъжни да информираме МВР. Дори има случаи, в които хората са задържани, от МВР съставят протокол и с това се изчиства всичко. Често се стига до прекратяване на досъдебните производства заради ниска себестойност на откраднатото или че само е опитал да го открадне, но не е успял", обясни Николов пред Bulgaria ON  AIR.

Възрастовата граница на крадците е ниска - 15 години, а горната е 40-годишни. "Притесняват ни организираните групи, които работят на едро. Удържане от заплатата на служителя по закон е много трудно реализируемо, но им се спират бонусите. Може би това е една от причините да имаме проблем с персонала. Апелираме колегите да не се отказват и да продължаваме да подаваме жалби, за да се задейства машината", каза още Венцислав Николов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Дариха родословното дърво на Васил Левски на РИМ-Русе
Дата: 20/05, 14:18

Шампионите от „Един за друг” подариха на Гала златен винкел от Перник
Дата: 20/05, 14:14

Изписаха Росица Пейчева: Явно няма щастие без болка и изпитания
Дата: 20/05, 14:10

Най-честите измами при плащане онлайн
Дата: 20/05, 13:58

Проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания продължават
Дата: 20/05, 13:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия