Входът на Варна от АМ „Хемус“ ще бъде затворен наесен заради големия ВиК проект


Дата: 20/05, 12:45

Снимка Булфото, архив

Входът на Варна от магистрала „Хемус” ще бъде затворен за автомобили за 3 месеца заради изпълнението на мащабния ВиК проект в града. Строителните дейности ще се извършват на кръстовището на булевардите „Владислав Варненчик” и „Република”. Очаква се те да започнат след края на летния сезон, предава Дарик.

Срокът за изпълнение е 100 дни, но ще се положат усилия да приключат по-бързо, заяви в студиото на Дарик зам.-управителят на ВиК-Варна Яна Маринова. Тя добави, че през есента ще се работи и по пътя за „Златни пясъци”, като поетапно ще бъдат затваряни отсечки от булевард „Княз Борис I”.

ВиК проектът предвижда да се прокарат 80 км канализационна и 20 км водопроводна мрежа. Той трябва да приключи до края на 2025 г.

В момента се работи в местностите и кварталите Ваялар, Манастирски рид, Траката и „Бриз”. След приключване на дейностите задължение на ВиК е да възстанови пътните настилки в първоначалния им вид. Ако те са били на чакъл, няма да бъдат асфалтирани, каза Маринова.

Тя добави, че общината ще финансира асфалтирането на улиците 14-а и 28-а улиците в местността Евксиноград. В Траката до 15 юни трябва да бъдат асфалтирани улиците 3-а, 5-а,6-а и 8-а.

При изпълнението на проекта има забавяния заради липса на работна ръка, както и на регулация в селищните образувания.

„На места спираме, защото няма как да преминем заради огради и частни дворове. Къде с добра приказка, къде с не толкова добра, но хората помагат, защото са заинтересовани канализацията да стигне до тях. Има обаче и собственици, които възпрепятстват работата”, допълни Яна Маринова. 
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как да не се тръшнем болни?
Дата: 03/06, 02:00

Шолц: Готови сме да защитаваме всеки метър от територията на НАТО
Дата: 03/06, 01:48

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров на четвъртфиналите на “Ролан Гарос”
Дата: 03/06, 01:27

Силно земетресение в Япония
Дата: 03/06, 01:19

Хиляди са евакуираните в Южна Германия заради наводненията
Дата: 03/06, 01:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия