Кметът на Варна забрани мотошествието на "Нощните вълци" на Путин


Дата: 09/05, 10:50

Кадър ФБ

Кметът на община Варна забрани провеждането на мотошествие с организатор „Нощни вълци – МС - Варна“. Причината е, че организаторите не са подали уведомление съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Със заповед на кмета се забранява провеждането на шествието, както и движението на колоната до централен гробищен парк и поклонението на територията му.

Изпълнението на настоящата заповед се възлага на директора на ОД на МВР – Варна, а контрол по заповедта - на заместник-кмета по сигурността и обществения ред. 

От страницата на "Нощни Вълци - МС - Варна" се вижда, че към събитието няма почти никакъв интерес. Едва 22 души са посочили, че проявяват интерес към мероприятието.

Като адрес за връзка към организаторите е мейл в руската yandex.ru. Любопитно е, че организират и переодични турнири по стрелба, като спонсори на наградите са фирми от сферата на красотата и козметиката във Варна. 

„Нощни вълци“ е първият и най-голям клуб на рокери (мотоциклетисти) в Русия. Създаден е от любители на рок музиката и мотоциклетите в края на 1980-те години в Москва.

Клубът поддържа тесни връзки с Владимир Путин и с властимащите в Кремъл и като цяло се смята, че се придържа към среди, които са свързани с руските националистически тежнения.

Според официалната електронна страница на клуба той се опира на православните традиции и членовете му се гордеят с историята на Русия.

Предпочитаната им марка и най-голяма мечта са американските мотори "Харли Дейвидсън". Начинът им на обличане е изцяло повлиян от американската рокерска попкултура, но са залепили символите на Русия и СССР. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С 290 лева вдигат заплатите на най-ниската академична длъжност във ВУЗ-овете
Дата: 20/05, 09:53

Британски съд решава за екстрадирането на Асанж в САЩ
Дата: 20/05, 09:51

Над 1 милион българи нито работят, нито учат
Дата: 20/05, 09:50

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 20/05, 09:40

След жалба на ДПС обявиха за недействителен избора за кмет на Омуртаг
Дата: 20/05, 09:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия